IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Norveška, opet slavila i poslala kući Francusku i BiH… (foto)

Norveška je pobjedom protiv Francuske osigurala drugi krug takmičenja, baš kao i reprezentacija Portugala. Bosna i Hercegovina i Francuska (18:15) u utorak će igrati samo za prestiž…  

Trondhajm (Norveška) : Svijet, Sport, Zanimljivosti, Putovganja, vijesti, nedelja, 12:01.2020, 22:05… Norveška opet slavila i poslali kući Francusku i BiH…

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je odigrala drugi susret u grupi D Evropskog prvenstva. Izabranici Bilala Šumana danas su odmjerili snage s reprezentacijom Portugala. Slavio je Portugal rezultatom 27:24.

Našoj reprezentaciji je večeras treba pobjeda Francuske nad Norveškom, a potom i naš trijumf za dva dana protiv Francuza, kao i trijumf Portugala protiv Norveške. U tom slučaju pravila bi se mini tabela između naše reprezentacije, Norveške i Francuske, a reprezentacija s najboljom gol razlikom bi prošla dalje.

Rukometne reprezentacije Norveške i Francuske odigrale su danas utakmicu drugog kola Evropskog prvenstva u grupi D u kojoj se takmiči i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   Pismo novinara Dodiku: TI SI ZLO, IDI, VEĆ UVELIKO KASNIŠ...

Slavila je Norveška rezultatom 28:26.Norveška je mnogo bolje otvorila utakmicu i nakon nešto više od deset minuta igre domaćin je imao prednost rezultatom 6:4. Francuska je postepeno smanjivala prednost, a desetak minuta prije kraja prvog poluvremena bilo je 10:10.

Do odlaska na odmor izabranici Didiera Dinarta uspjeli su i preokrenuti rezultat i na odmor otići s golom prednosti (15:14).

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili Francuzi, a nakon samo nekoliko minuta igre imali su tri gola prednosti (18:15). Norvežani potom prave seriju 5:1 i dolaze do novog preokreta.

Norveška je pobjedom protiv Francuske osigurala drugi krug takmičenja, baš kao i reprezentacija Portugala. Bosna i Hercegovina i Francuska (18:15) u utorak će igrati samo za prestiž…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši