IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kućna sreća, biljka koja uljepšava svaki dom a bez nje nema puni sjaj… (foto)

Dom nije dom, kuća bez kućne sreće na prozoru nije dom i sreća u punom sjaju…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja 12: 01, 23:44… Kućna sreća, biljka koja uljepšava svaki dom a bez nje nema puni sjaj…

Kućna sreća je biljka za koju se vijeruje da donosi sreću i veselje u dom u kome se gaji. Može biti i originalan poklon, koji jasno poručuje koliko sreće i radosti želimo osobi kojoj je darujemo.

Feng šui filozofija tvrdi da ova biljka podstiče protok pozitivne energije.

Iako podseća na mahovinu, ovo cveće krase još sitni, gusti, okrugli zeleni listovi. Kućna sreća raste u vidu malog grma. Potiče sa ostrva Sardinija i nije zahtjevna za održavanje.

Nega kućne sreće podrazumjeva nekoliko osnovnih pravila. Traži sunčevu svijetlost, ali bez direktnog izlaganja jakim sunčevim zracima. Lijepo će napredovati na blago senovitim mjestima, pa ako je držite u kući, izaberite za vašu kućnu sreću mesto u unutrašnjosti prozora koji gleda na sever.

Temperatura koja joj prija je u rasponu od 10 do 24 stepena.

Čitaj još:   ŠOK "VIDEO": Da li se Vulin drogira? (foto, video)

Zalivanje: Kućna sreća traži redovno zalivanje, ali ne i preobilno da koren ne bi počeo da truli. Pazite da ne kvasite listiće, već samo zemlju. Listove možete s vremena na vrijeme fajtati mlakom odstajalom vodom.

Prednost gajenja Kućne sreće je u tome što su njeni bujni listići sami po sebi dovoljan ukras, mada se ova biljka često kombinuje i sa drugim cvijećem.

Potiče sa Novog Zelanda. U pitanju je zeljasta žbunasta višegodišnja biljka, kojoj prijaju kućni uslovi gajenja, svijetlost i toplota.

Nju možete razmnožiti u proleće deljenjem korjena ili si+jemenom. Sjeme se dobija iz narandžastih bobica. Osušite ih potpuno, pa tek onda uzmite sijemenke koje možete posejati.

U bašti se, ipak, gaji kao jednogodišnja biljka...

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši