IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE DODIK, NASLUĆUJE SVOJ KRAJ: Tvrdi, da je jedini spasitelj RS-a, da ne priznaje Inzka, SPOMINJE VOJSKU… (foto)

Milorad Dodik poručio je da se bori za Republiku Srpsku, da ne dozvoli da je još više razgrade i otmu joj ovlaštenja, te da nastoji da objasni opseg međunarodne prevare u BiH…

BANJA LUKA: BiH Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 15:01. 2030… 10: 31… MILE DODIK, NASLUĆUJE SVOJ KRAJ: Tvrdi, da je jedini spasitelj RS-a, da ne priznaje Inzka, SPOMINJE VOJSKU…

“Republika Srpska je jedini subjekt u BiH koji bi mogao da nastavi svoj put bez ikakvih problema”, rekao je Dodik za RTS.

DODIK je naglasio da je narod u Republici Srpskoj svjestan da ukoliko nema Srpske, nema ni slobode, te ponovio da se ne smije dozvoliti da Republika izgubi svoja ovlaštenja.

Komentarišući činjenicu da je Dan Republike Srpske – 9. januar osporavan, Dodik je istakao da je neustavan Ustavni sud BiH čija je odluka o Danu Republike velika nepravda za Srpsku.

On je dodao da u Ustavnom sudu BiH odluke donose tri stranca i dva Bošnjaka, a da međunarodna zajednica stoji iza tog bezakonja.

Dodik je ponovio da Republika Srpska ima sve elemente države svoju teritoriju, granicu, narod, institucije, demokratski izabranu vlast.

“Nemamo samo stolicu u UN-u i zato nas ne porede sa državom. Mi živimo državu, svidjelo se to nekome ili ne”, poručio je Dodik i naglasio da je ponosan na činjenicu da RS može da razvija svoje policijske snage.

Dodik je ukazao da bonska ovlaštenja nemaju nikakav pravni osnov i da ne priznaje ovakvu BiH, nastalu intervencijama međunarodne zajednice i visokih predstavnika…

Čitaj još:   VIC DANA: Dijana dresirala psa, a kad je to vidio Franjo– nastao je urnebes… (foto)

On je precizirao da Savjet bezbjednosti nije dao visokom predstavniku nikakva ovlaštenja, već su Aneksom deset uvedena bonska ovlaštenja za koje je i bivši britanski ambador u BiH Charles Crawford priznao da nemaju stvarno pravnog osnova.

“Crawford je napisao – Koliko vidim bonska ovlaštenja nemaju nikakav stvarno pravni osnov, izrodila su se u međunarodno političko blefiranje i igru moći koju visoki predstavni uzastopno umotava u neki pravnički jezik”, naveo je Dodik i zapitao kako sada on može da prihvati visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska se razvija iz godine u godinu, njen budžet je sada 3,5 milijardi, prihodi su stalno u usponu, grade se bolnice, turistički kapaciteti.

Dodik je kazao da je za vrijeme Božića u Federaciji BiH napadnuta srpska Crkva u Blažuju, a da nikada nije bilo napada na džamiju u Srpskoj za vrijeme muslimanskog praznika Ramazana.

Govoreći o NATO-u, Dodik je istakao da je cilj Republike Srpske vojna neutralnost, te naveo da je donesen Progam reformi BiH, odnosno plan kojim će se kretati BiH, a što ne prejudicira članstvo u NATO.

Dodik je naglasio da je ponosan na činjenicu da se sada nijedna odluka o članstvu ne može donijeti bez odlučivanja u Predsjedništvu i parlamentu, kao i bez Narodne skupštine Srpske.

On je rekao da je predlagao da se ubuduće što više izvode zajedničke vježbe pripadnika Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije…

Čitaj još:   MILE "Hoću da učestvujem u rehabilitaciji KK Bosna..."

izvor S.B

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ČISTA PROVOKACIJA: MILE Dodik odbacuje izvještaj o Srebrenici???

MILE Dodik je nedavno najavio da će tražiti da parlament Republike Read more

Komentariši