IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBRADOVIĆ Posložio kockice: Fenerbahče je u seriji i hvata voz za plej- off … (foto)

Francuski Asvel pregažen na aziskoj strani Megapolisa Istanbula…

ISTANBUL: Svijet, Sport, košarka, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 15:01. 2030… 09: 31… OBRADOVIĆ Posložio kockice: Fenerbahče je u seriji i hvata voz za plej- off …

Izgleda da je period krize iza Fenerbahčea i da je Željko Obradović posložio kockice. Fener je predhodnu večer vezao treću pobjedu u Euroligi ove sezone pošto je u Istanbulu deklasirao Asvel 86:64 i polako hvata voz za plej- off. Sada je na pobjedu iza Crvene zvezde koja drži osmu poziciju na tabeli i ima meč manje.

Fener je vezao više od dvije pobjede. Poslije odličnih izdanja i pobjeda nad Olimpijakosem i Baskonijem, večeras je stradao Asvel na čijoj klupi nije bilo Zvezdana Mitrovića zbog bolesti.

Fener je vodio od starta utakmice i na krilima sjajnog De Koloa došao do osam poena prednosti poslije prvog perioda igre. Do kraja poluvremena su se razigrali LovernjVilijamsVeseli i Fener je na veliki odmor otišao sa velikih 21 razlike (49:28).

Turski tim nije spuštao gas ni u drugom poluvremenu. Derik Vilijams je ušao u seriju i Fener je održavao prednost od dvadesetak poena prednosti. Nastavio je domaći tim da gazi u poslednjoj četvrtini. Iako je Asvel tek u poslednjem kvartalu prvi put prebacio preko 15  poena, primio je 24 pa je Fenerbahče na kraju zadržao visoku prednost.

Čitaj još:   Dnevni horoskop 9. septembar 2022. godine

De Kolo i Vilijams sa po 16 poena su bili najbolji u pobjedničkom timu koji je trojke šutirao skoro 50 odsto (9/19), a promašio je samo dva penala (17/19). Datome je ubacio 12, Slukas i Veseli po 10, a košarkaš Nikola Kalinić četiri poena. Na drugoj strani je najefikasniji bio Nua sa 12 poena, a Asvel je pogodio samo pet trojki iz 19 pokušaja.

Fener u naredna dva kola dočekuje Barselonu i Armani, pa gostuje Zenitu i Albi. 

EVROLIGA – 19. KOLO

Utorak
Himki – Valensija 75:84
/Šved 18 – San Emetrio 18/

CSKA – Real Madrid 60:55
/Džejms 19 – Topkins 14/

Anadolu Efes – Armani 88:68
/Larkin 23 – Gudaitis 11/

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 3. jun 2022. godine...

Fenerbahče – Asvel 86:64 
/De Kolo 16, Vilijams 16 – Nua 12/

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši