IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poslijepodne stiže snijeg, evo gdje će se i koliko zadržati… (foto)

DANAS poslijepodne snijeg se očekuje i u nizinama, a stvaranje snježnog pokrivača očekuje se i u središnjoj dijelu regiona juga Evrope…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 18:01. 2020… 10: 55… Poslijepodne stiže snijeg, evo gdje će se i koliko zadržati…

“Bit će umjereno do pretežno oblačno, u unutrašnjosti prijepodne mjestimice uz maglu, smog i poledicu, a od sredine dana u središnjim te osobito planinskim predjelima povremeno sa susnježicom i snijegom, uz stvaranje snježnog pokrivača”, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za danas. 

U planinama preko 20 centimetara snijega

Na sarajevskom području očekuje se stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Zbog padanja snijega i susnježice moguća je i poledica na cestama.

Na tuzlanskom i zeničkom ali i kao i u području sandžaka očekuje se preko 10 centimetara snijega. Na širem području oko svih rijeka očekuje se i preko 20 centimetara snijega, stoji u upozorenju na Meteoalarmu. Padat će i u zapadnoj Hercegovoni.

U mnogim krajevima sutra će biti pravi zimski uslovi.

Čitaj još:   KRALJ KOKAINA: Darjan, rođen u Pljevljima pao u Srbiji...

U drugom dijelu dana snijega će biti i u mnogim nizinama središnje BiH, uz zadržavanje na podlozi, a deblji snježni pokrivač moguć je uglavnom u planinama. Na Jadranu će biti i izraženijih pljuskova, koje gdjegdje može pratiti grmljavina, osobito na sjevernom dijelu.

“Suho će se do večeri zadržati vjerojatno samo na istoku Bosne, gdje će još i subota biti maglovita, većinom u Podunavlju uz moguća sunčana razdoblja”

Vjetar na kopnu uglavnom slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo i istočnjak koji će krajem dana na sjevernom dijelu okrenuti na buru.

Najviša temperatura od 0 do 3 na kopnu, te od 9 do 14 stupnjeva Celzijusovih i u unutrašnjosti Hercegovine.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši