IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ IZ DAVOSA: Susret sa Tačijem neće biti lagan… (foto)

Aleksandar Vučić uoči otvaranja Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu izjavio je da je to odlično mijesto gdje za kratko vrijeme može mnogo da se čuje, da se ostvare važni kontakti…

DAVOS: Svijet, ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 20. 01. 2020… 20: 31… VUČIĆ IZ DAVOSA: Susret sa Tačijem neće biti lagan… (foto)

Vučić je rekao da je Srbija svake od poslednjih šest godina bila u Davosu i dodao da to mnogo znači…

– Nama ovo znači zbog političkih kontakata. Sada imamo priliku da govorimo o investicionom ambijentu i da pozovemo ljude da nastave da investiraju u Srbiji – rekao je predsednik Vučić.

Vučić je dodao da će govoriti na dva važna panela, jednom ekonomskom, i drugom čisto političkom, o Zapadnom Balkanu, gdje će govoriti o tome kako vidi budućnost, Malom Šengenu, ekonomskoj saradnji i drugim problemima…

SAM Vučić potvrdio je da će sutra sa Hašimom Tačijem učestvovati na jednom panelu u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu i da očekuje razmjenu argumenata, ali i civilizovan ton.

Upitan šta očekuje od tog susreta, Vucić kaže da će to biti zanimljiv susret, kao i da će biti mnogo lidera iz Evrope i svijeta.

Čitaj još:   SUBNOR CRNE GORE: Odlučno se protivimo da četnički vojvoda ANDRIJA Rajo Mandić, bude na čelu Skupštine Crne Gore... (foto)

Vučić napominje da je Tači i dalje predsjednik KOSOVA u Prištini i dodaje:

– Videćemo šta će da kaže, a ja ću i dalje da zastupam interese Srbije – rekao je Vučić…

Vučić, kaže da svakako nije oduševljen što će se vidjeti sa Tačijem, ali da je njegov posao da zastupa Srbiju i da se bori za njene interese, kao i da ga nisu ljudi birali za predsjednika da bi mu bilo lijepo, već da bi rešavao probleme i borio se za svoju zemlju.

– Očekujem razmjenu argumenata, koja neće biti jednostavna, niti laka, ali vijerujem da ćemo u civilizovanom tonu to moći da obavimo – rekao je Vučić.

Kako dodaje, oko 20 učesnika biće na tom panelu, koji će sutra biti jedna od najposećenijih i najvažnijih za ljude iz Jugoistočne Evrope…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši