IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Grad, rekorder po broju rođene djece… (foto)

Novopazarsko porodilište je i dalje jedno od najvećih porodilišta u Srbiji po broju novorođene djece…

NOVI PAZAR: Srbija, Recepti, Ekomonija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 21. 01. 2020… 12: 51… NOVI PAZAR: Grad, rekorder po broju rođene djece…

Dok se većina gradova u Srbiji bori sa negativnim priraštajem Novi Pazar je i ove godine rekorder po broju rođene djece. U prethodnoj godini broj upisane djece u matičnu knjigu rođenih je skoro tri puta veći od broja umrlih.

Novopazarsko porodilište je i dalje jedno od najvećih porodilišta u Srbiji po broju novorođene djece. Ovdje se u prosjeku dnevno rodi 6 beba. Načelnik Ginekološko akušerskog odeljenja dr Avdul Škrijelj kaže da se bračni parovi u Novom Pazaru skoro uvijek odlučuju na veći broj djece, što je tradicija ovog kraja.

“Poslije kliničkih centara mi smo i dalje najveće porodilište po broju rođene dece. U 2019.godini imali smo 1901 porođaj, što je 13 beba više nego u 2018.godini. Zadovoljni smo tom cifrom u odnosu na druge centre gdje taj broj opada”, rekao je Škrijelj.

Čitaj još:   Dramatično veći broj oboljelih, evidentirani u 11 gradova u manjem bh entitetu... (foto)

Broj upisane djece u knjigu rođenih, koja su se rodila i u drugim kliničkim centrima je preko 2000, što je za Novi Pazar već uobičajeno.

“Na području Novog Pazara u matičnu knjigu rođenih upisano je 2262 dijece, bilo je 793 sklopljenih brakova, a u knjigu umrlih upisano je 792. Novi Pazar je i ove godine rekorder po broju novorođene djece na šta možemo da budemo ponosni i ove godine smo prvi po broju rođene djece”, rekao je rukovodilac odeljenja za opštu upravu Marko Slavković.

Među novorođenim novopazarcima i ove godine više je djevojčica nego dječaka…

izvor rtvnp.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši