IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FAHRO RADONČIĆ, OTKRIO ZAŠTO ĆE SKOČITI S TORNJA … (foto i video)

Priznao je Radončić u razgovoru za N1 televiziju kako je u prošlosti bilo teških i nepotrebnih kvalifikacija između njega i Bakira Izetbegovića…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 23. 01. 2020… 00: 51… FAHRO RADONČIĆ, OTKRIO ZAŠTO ĆE SKOČITI S TORNJA … (foto i video)

PREDHODNE NOĆI JE Priznao Radončić u razgovoru za N1 televiziju kako je u prošlosti bilo teških i nepotrebnih kvalifikacija između njega i Bakira Izetbegovića, te da je on prošao kroz montiran politički proces, ali da je dobio pravnu satisfakciju kroz oslobađajuće presude…

Zašto ponovo sa Bakirom Izetbegovićem – rekao je:

“Imate situaciju u regionu da pojedine zemlje polako počinju da vraćaju retoriku i postupke devedesetih. Dodik govori o separatizmu, nemamo riješeno hrvatsko nacionalno pitanje, odnos Hrvata i Bošnjaka. Imate li pravo svoju sujetu i rivalitet sa Izetbegovićem dovoditi u prvi plan. Imali ste pokušaj naoružavanja policije u RS-u, devastirajuće faktore na globalnom planu. Bošnjaci nisu imali komoditet da u ovu vlast uđu pocijepani”, rekao je.

Istakao je kako nije želio vlast i da mu to nije bio prioritet.

Čitaj još:   KUĆNI RED I PLAN AKTIVNOSTI: SPAVANJE U 22h, USTAJANJE U 6h na Beogradskom Sajmu! (foto)

“Bili smo sigurni da će SDA sa BH blokom napraviti vlast. Mi tu nismo bili potrebni, zato sam rekao – da li treba da skočim s tornja. SBB je stranka centra. Mi smo koalirali sa nacionalnim strankama, pripadamo evropskim narodnim strankama”, izjavio je Radončić.

Kakav danas ima odnos sa Bakirom Izetbegovićem? Da li mu je oprostio?

“Ne bismo sjeli da to nismo uradili u dubini duše. Opraštanje je snaga velikih”, rekao je.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši