IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA, KAKO JE Nihad ubijen a trojica pazaraca ranjena u krvavom obračunu u restoranu”Divan”… (foto)

BIO JE TO Kravi obračun poslije svađe i tuče u restoranu “Divan” na periferiji Novog Pazara, za zločin osumnjičen gazda kafane Adnan A. (42), uhapšene još dvije osobe…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 23. 01. 2020… 05: 51… TUGA, KAKO JE Nihad ubijen a trojica pazaraca ranjena u krvavom obračunu u restoranu”Divan”… (foto)

PAZARAC Nihad H. (22) ubijen je petnaestak minuta poslije ponoći u restoranu “Divan”, na periferiji Novog Pazara. Njega je, kako se sumnja, hicem iz pištolja ubio vlasnik ovog restorana Adnan A. (42), koji je uhapšen. Mladić je pogođen u stomak, odmah je prevezen u novopazarsku bolnicu, gdje je preminuo dva sata kasnije.

U tuči i pucnjavi u “Divanu” ranjena su još trojica Novopazaraca – M. S.(38), B. B. (23) i E. R.(21). Oni su operisani u novopazarskoj bolnici i, kako saznajemo, nisu u životnoj opasnosti.

Oštrim predmetom, najverovatnije nožem, povređen je i vlasnik restorana Adnan A., koji je takođe morao da zatraži ljekarsku pomoć. Još jedan mladić, učesenik u tuči lakše je povređen udarcem u predjelu glave.

Policija je saopštila da je, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teškog ubistva i nezakonitog posjedovanja vatrenog oružja, Adnanu A. određeno zadržavanje od 48 sati, a da su privedeni E. A. i M. P. zbog sumnje da su uklanjanjem dokaza i skrivanjem pištolja iz koga je pucano počiniocu pomogli oko krivičnog djela.

Čitaj još:   Donald Tramp je za SAD broj zaraženih korona virusom nazvao 'čašću'...(foto)

Novopazarska policija još nije saopštila kako je i zbog čega došlo do svađe, tuče i potezanja oružja u kafani “Divan”, a zbog komplikovanosti slučaja danas je ponovo rađen uviđaj.

Prema nezvaničnim informacijama, ranjeni mladići su duže sjedeli u kafani, gdje su pili i veselili se. Navodno su u jednom trenutku pretjerali, a kada je gazda pokušao da ih izbaci došlo je do svađe i tuče koja se na kraju tragično završila.

Po drugoj verziji, svađa je izbila zbog muzike, a istraga će utvrditi ko je započeo tuču i ko je prvi potegao oružje

PREMA nezvaničnim informacijama, Adnan A. i ranije je imao sukobe sa zakonom, uglavnom zbog učešća u tučama i pucnjavama, jedno vrijeme bio je i u zatvoru.

Ubijeni Nihad H. nije imao policijski dosije i prema do sada dostupnim informacijama, riječ je o pristojnom momku koji je najviše vremena provodio kod svojih roditelja u Njemačkoj...

izvor Novosti.rs

Čitaj još:   Američka kompanija Novavaks: Počela ispitivanje vakcine na ljudima protiv koronavirusa prvi rezultati u julu... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši