IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FINALE ZA PAMĆENJE: Španija, pobijedili Hrvatsku i odbranila, titulu prvaka Evrope… (foto)

PAMTIĆE SE DA SU Rukometaši Španije u finalu Evropskog prvenstva pobijedili Hrvatsku rezultatom 22:20 i na taj način odbranili titulu prvaka Evrope…

ŠTOKHOLM: Regija, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 26. 01. 2020…  17: 47… FINALE ZA PAMĆENJE: Španija, pobijedili Hrvatsku i odbranila, titulu prvaka Evrope…

Rukometna reprezentacija Španije odbranila je naslov prvaka Evrope, nakon što je u finalu Evropskog prvenstva u Štokholmu savladala Hrvatsku rezultatom 22: 20.

NA Europskom rukometnom prvenstvu u Štokholmu hrvatska reprezentacija je izgubila od Španije s 20:22 upisavši treći poraz u finalima europskih prvenstava.

Nažalost, hrvatski rukometaši ni u svom trećem finalu na europskim prvenstvima nisu uspjeli osvojiti zlato, jedinu veliku medalju koja im nedostaje.

Španija je na ovaj način odbranila titulu prvaka Evrope s prošlog prvenstva održanog u Hrvatskoj, a u bogatoj riznici trofeja sa kontinentalnih smotri imaju i još četiri srebra i dvije bronze.

Čitaj još:   EPICENTAR PETOG TALASA PANDEMIJE: Španija, uvodi nove mjere zbog delta soja... (foto)

Hrvatska je ostala i dalje bez jedinog zlata sa velikih takmičenja koje joj nedostaje. Naši susjedu u riznici imaju po tri srebra (2008., 2010., 2020.) i bronze (1994., 2012. i 2016.).

Ostaje utjeha kako su hrvatski rukometaši osvojili šestu medalju na europskim prvenstvima, pri čemu treće srebro (2020, 2010, 2008) uz tri bronce (2016, 2012, 1994

Ostavši bez evropskog zlata, hrvatska reprezentacija je ostala i bez direktne vize za Olimpijske igre u Tokiju pa će morati u kvalifikacije. Od 17. do 19. aprila igrat će se tri olimpijska kvalifikacijska turnira za koje su već određeni domaćini – Francuska, Norveška i Njemačka. Hrvatska je smještena na turnir s Francuskom i Portugalom i još jednom afričkom ekipom.

Španija je ovim trijumfom osigurala i plasman na Olimpijske igre u Tokiju…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši