IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nihad je ubijen ispred kafane! “VOLIO JE DA SE VESELI, BIO MOMAK ZA PRIMER”, Pazarac koji nikad nije pravio probleme… (foto)

Nihad Hamidović je ubijen u brutalnom obračunu ispred restorana “Divan” u Novom Pazaru nije imao policijski dosije, za razliku od Adnan Alibašić zvani Beko koji je osumnjičen da ga je ubio…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 26. 01. 2020…  15: 47… Nihad je ubijen ispred kafane! “VOLIO JE DA SE VESELI, BIO MOMAK ZA PRIMER”, Pazarac koji nikad nije pravio probleme…

Kako saznajemo Adnan Alibašić zvani Beko (41), inače vlasnik restorana ispred kog se dogodio zločin, imao debeo dosije i prije par godina je izašao iz zatvora.

Prema nezvaničnim saznanjima, ubijeni Nihad nije imao policijski dosije, a prema riječima prijatelja bio je “fino vaspitan i uzoran mladić”.

– Otac mu živi i radi u Njemačkoj, a i on je često boravio i radio u toj zemlji. Volio je da se proveseli, da se druži, ali nije bio konfliktna osoba. Bio je dečko za primjer, čist kao suza i zato me čudi kako je do ovoga došlo – u nevjerici je jedan od prijatelja ubijenog Novopazarca.

Sa druge strane, dosije osumnjičenog za ubistvo je debeo. Policiji i pravosudnim organima u Novom Pazaru poznat je po izvršenju brojnih krivičnih dijela, od nasilničkog ponašanja do pokušaja ubistva. Više puta je osuđivan, a prije par godina je izašao iz zatvora i tada je otvorio restoran “Divan”, na brdu iznad grada.

Čitaj još:   Pregled turske štampe ovog jutra ~ 06.09.2018

Novopazarac Nihad Hamidović. (23) ubijen je u sredu veče tokom svađe, tuče, a potom i pucnjave u restoranu “Divan”, a policija je zbog sumnje da ga je ubio uhapsila vlasnika tog ugostiteljskog objekta Adnan Alibašić (41).

Prema nezvaničnim informacijama, do incidenta je došlo oko ponoći kada se vlasnik restorana sukobio sa ubijenim mladićem i njegovim prijateljima S. M. (38), B. B. (23) i E. R. (21).

– Još uvek nije poznato kako se sve odigralo, ali dosadašnja istraga pokazuje da su ubijeni i njegovi prijatelji izvesno vrijeme bili u restoranu, da su konzumirali alkohol i da je u jednom trenutku njihovo ponašanje zasmetalo vlasniku. Došlo je do rasprave, vlasnik je želeo da ih izbaci napolje, a onda je blizu izlaza počelo “koškanje” i guranje kojem se priključio i E. A. (26) – kaže naš izvor iz istrage.

Koškanje je preraslo u tuču tokom koje je Adnan Alibašić je koristio pištolj, Nihada Hamidović pogodio je u stomak, S. M. u nogu, a B. B. u ruku. Tom prilikom vlasnik restorana je uboden nožem u leđa, a E. R. povređen u predelu glave. Da li je vlasnik “Divana” potegao oružje nakon što je uboden nožem ili prije toga, još uvijek nije poznato, kao ni to ko mu je nanio povrede sječivom.

Svi povređeni su prebačeni u novopazarsku Opštu bolnicu, ali je Nihad nakon skoro tri sata borbe ljekara da mu spasu život podlegao povredama.

Čitaj još:   TUGA JEDNOG OCA- Nenad Periš se vratio u Split: "Morao sam doći, nisam mogao više izdržati tu neizvjesnost, ali, vratit ću se po svog Mateja..." (foto, video)

– Ostali povređeni su hirurški zbrinuti, sanirane su povrede, van životne opasnosti su i njihovo zdravstveno stanje je stabilno – kazali su iz Opšte bolnice...

izvor Blic rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši