IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Od posljedica zemljotresa, do sada, smtrno stradalo 39, a ispod ruševina spašeno je 45 osoba… (foto)

Zemljotres jačine 6,8 stepeni po Richteru pogodio je u petak navečer tursku regiju Elazig i Malatyu, a do sada je registrirano još 948 naknadnih podrhtavanja tla…

ELAZAG (Turska): Region, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 27. 01. 2020…  10: 57…  Od posljedica zemljotresa, do sada, smtrno stradalo 39, a ispod ruševina spašeno je 45 osoba… (foto)

Ured za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) Turske saopćio je da je istočnu tursku provinciju Elazig, nakon razornog potresa, od petka pogodilo još 948 naknadnih podrhtavanja tla, javlja Anadolu Agency (AA).

Zemljotres jačine 6,8 stepeni po Richteru pogodio je u petak navečer tursku regiju Elazig i Malatyu, a epicentar je registriran u distriktu Sivrice.

Od posljedica zemljotresa poginulo je 39 osoba, a spasilačke ekipe su ispod ruševina spasile 45 osoba.

Od ukupno povrijeđenih 1.607 osoba, na kućno liječenje je pušteno 1.516 osoba.

Iz AFADA je jutros saopćeno da je do sada u toj turskoj regiji registrirano 948 naknadnih podrhtavanja tla, od kojih je više od 20 bilo jačine iznad četiri stepena po Richteru.

Sve nadležne službe su na terenu i tragaju za mogućim žrtvama ispod ruševina, a zemljotresom pogođenu regiju u subotu je posjetio i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Čitaj još:   Palestinci džuma- namaz klanjali ispred ulaza džamije al- Aksa... (foto i video)

Širom Trske pokrenuta je kampanja za pomoć mještanima Elaziga u kojoj je već prikupljeno više od 30,5 miliona turskih lira.

Nadležne institucije saopćile su da je od posljedica zemljotresa oštećeno 2.945 objekata, uključujući i 87 potpuno srušenih.  Izdat je nalog za hitno rušenje 12 zgrada koje su ozbiljno oštećene u potresu i predstavljaju rizik po mještane…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši