IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pad vojnog helikoptera u Jadranu, poginuo pilot, za drugim se traga… (foto)

Helikopter je pao tokom trenažnog leta, a MORH je objavio da je pokrenuta spasilačka misija…

ŠIBENIK: Hrvatska, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 27. 01. 2020…  12: 57…  Pad vojnog helikoptera u Jadranu, poginuo pilot, za drugim se traga…

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) priopćilo je da je jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade helikoptera Kiowa Warrior, poginuo u padu helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće.

U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade, navodi MORH.

“Za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik. Ministarstvo obrane, Hrvatska vojska i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”, stoji u priopćenju.

MORH je ranije potvrdio da je u ponedjeljak u 10:30 u području otoka Zlarina i Zablaća pao Helikopter Kiowa OH-58 D tijekom trenažnog leta.

Čitaj još:   ANKARA:Susretom Erdogana sa Džaferovićem i Dodikom, započeta je službena i radna posjeta Turskoj...

Ministarstvo je izvijestilo da su poduzete sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade.

Šibenska je policija također priopćila da je zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter, kako prenose hrvatski mediji.

“Odmah nakon dojave na mjesto nesreće poslana su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o tom su obaviještene i Lučka kapetanija, Hitna služba, vatrogasci i sve druge mjerodavne službe”.

Policija je navela kako će nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama pravodobno obavijestiti javnost.

Prema Zemuniku su se uputili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec…

Na terenu je i vojska…

Izvor: agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Divljaštvo: Ustaška zastava i kalašnjikov na proslavi hrvatskog srebra u Prozoru-Rami

Fudbalska reprezentacija Hrvatske nije uspjela otići do kraja i osvojiti Read more

Hrvati se izvinjavaju Bošnjacima zbog uvreda koje su došle iz Širokog Brijega !!

Mi se izvinjavamo čitavoj Bosni i Hercegovini zbog riječi pojedinaca Read more

Komentariši