IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PARIZ: Vatrogasci, protestuju na ulicama, sukobe se s policijom… (foto)

Tokom protesta u francuskoj prijestolnici došlo je do sukoba velikog broja demonstranata i policije…

PARIZ: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 28. 01. 2020…  17: 27… PARIZ: Vatrogasci, protestuju na ulicama, sukobe se s policijom…

Francuski vatrogasci protestuju danas protiv reforme penzionog sistema, tražeći bolje uslove rada i veće plate, javlja Anadolu Agency (AA).

Hiljade vatrogasaca izašlo je danas na ulice Pariza tražeći povećanje bonusa za rizik koji se nisu promijenili tri decenije.

Tokom protesta u francuskoj prijestolnici došlo je do sukoba velikog broja demonstranata i policije. Policajci su koristili suzavac i palice.

Najavljeni vladin plan reforme penzionog sistema u Francuskoj je bio povod za proteste i štrajkove koji traju od 5. decembra prošle godine.

Administracija francuskog predsjednika Emmanuela Macrona novim planom zagovara da se visina penzije izračunava na osnovu iznosa plaće koju je radnik imao tokom cijele karijere, a ne na osnovu plaća iz posljednjih pet godina radne karijere. Sindikati tvrde da će to rezultirati znatno manjim penzijama za buduće penzionere…

Čitaj još:   OVO SU SVE ČEŠĆA IMENA KOJA RODITELJI DAJU SVOJOJ DJECI! Mnogi misle da potiču sa BALKANA- Ovo je prava istina o njihovom porijeklu... (foto)

Macronov plan predviđa i izmjene u kriteriju zahtjevnosti različitih zanimanja, a što će u konačnici oduzeti pravo prijevremenog penzionisanja za radnike iz više sektora, uključujući i javnu službu…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more