IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVI SRBI NA ISTOM MJESTU: VUČKU, spremaju doček, koji se ne pamti još od vremena BROZA… (foto)

Vučić će posjetiti Drvar, u kojem je boravio polovinom septembra prošle godine…

DRVAR: Region, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 28. 01. 2020…  09: 27… SVI SRBI NA ISTOM MJESTU: VUČKU, spremaju doček, koji se ne pamti još od vremena BROZA…

DAKLE Poslije Drvara u kojem će mu domaćini biti načelnica ove opštine Dušica Runić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srbije posjetiće i opštinu Mrkonjić Grad, u kojoj do sada nije boravio nijedan predsjednik Srbije, gdje će mu pored aktuelnog opštinskog rukovodstva domaćin biti i bivši načelnik ove opštine i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Načelnica Drvara Dušica Runić kaže da je počastvovana time što će prvi čovjek Srbije ponovo posjetiti Drvar.

– Sve je spremno za doček visoke delegacije i dragog gosta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Pogon fabrike “Jumko” spreman je za svečano otvaranje, kao i poslovnica beogradske Komercijalne banke, koju će takođe svečano otvoriti naš gost i dobrotvor. Prema protokolu predviđena je i posjeta Domu zdravlja, čija adaptacija je u toku, a vjerujemo da ćemo za to dobiti dodatnu podršku predsjednika Srbije – kaže Runićeva.

Ona ističe da će veliki broj Drvarčana, kao i mještana susjednih opština, doći u Drvar da dočeka visokog gosta i da mu zahvali na podršci i brizi koju je pokazao prema ovim krajevima i prema srpskom narodu na ovom prostoru.

Čitaj još:   Ajla Lukač iz Pazara, osvojila zlatnu medalju, odbranila trofej i Svijetski kup u kik-boksu u...

– Svakako da nam mnogo znači materijalna pomoć Srbije i otvaranje fabrike “Jumko”, ali mnogo više od toga nam predstavlja činjenica da predsjedniku Srbije nije bilo teško da u roku od svega par mjeseci dva puta dođe u Drvar i pokaže da nismo zaboravljeni – kaže Runićka.

Načelnica Mrkonjić Grada Divna Aničić kaže da dolazak Aleksandra Vučića u Mrkonjić Grad ima istorijski karakter, jer nijedan predsjednik Srbije nikada nije posjetio ovu opštinu.

– To samo po sebi govori o kakvom događaju je riječ i mi smo počastvovani što nam je ukazana takva čast da budemo dio istorije. Pored tog istorijskog i simboličkog značaja posjete, za nas je izuzetno značajno što predsjednik Srbije dolazi i da nam pruži pomoć i podršku – kaže Aničić.

Kada je riječ o konkretnim projektima koje će Srbija podržati, ona kaže da je opština nominovala projekte iz nekoliko oblasti, a prije svega iz obrazovanja, zdravstva i energetske efikasnosti.

– Nije još precizirano koji projekti će biti podržani, ali i sama posjeta nam mnogo znači, a svakako da smo obradovani i time što ćemo dobiti podršku matice u realizaciji projekata od kojih će korist imati svi stanovnici Mrkonjić Grada – kaže Aničić...

izvor SB

Čitaj još:   AKCIJI “DUGA 2”: Imena dilera, prodavali drogu u Sarajevu i ZDK...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more