IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČOBAN UBIO GAZDU: Dvije verzije zločina… (foto)

Motiv za ubistvo je svađa oko alkohola, već bio u zatvoru zbog ubistva…

BOSANSKI BROD: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 29. 01. 2020…  12. 57… ČOBAN UBIO GAZDU: Dvije verzije zločina…

Čoban Uroš Šuvira (38) iz Sijekovca kod Bosanskog Broda uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog gazdu Zdravka Bosančića (87) u Gornjem Ratkovu kod Ribnika.

Zločin se dogodio u ponedeljak oko 3.30 sati u Bosančićevoj kući. Prema nezvaničnim informacijama, zločinu je prethodila svađa između čobanina i gazde zbog rakije.

Navodno je Šuvira tražio od gazde da mu da rakiju, što je on odbio…

Došlo je do naguravanja i tuče i, prema jednoj verziji priče, Šuvira je snažno odgurnuo Bosančića, koji je pao i udario glavom od sto i preminuo.

Prema drugoj verziji, čoban je pretukao gazdu i nano mu teške povrede glave, usled kojih je umro.

Meštani Gornjeg Ratkova u šoku kažu da je Bosančić bio dobar domaćin, koji se bavio poljoprivredom i stočarstvom. Pričaju da je godinama u penziji koju je zaradio radeći u lokalnoj školi.

Čitaj još:   Milorad Dodik, poručio iz BEOGRADA: Od ruskih vakcina za Federaciju BiH neće biti ništa... (foto)

Osumnjičeni Uroš Šuvira već je odležao kaznu od osam godina zatvora zbog ubistva komšije Muharema Beširevića (75) u Sijekovcu. Zločin se dogodio u julu 2007. U presudi se navodilo da je Šuvira u noćnim satima ušao u kuću žrtve i vikao mu da se “kloni njegove majke”. Došlo je do tuče, u kojoj je brutalno pretukao Beširevića.

Porodica ubijenog Zdravka Bosančića našla se u žiži javnosti u maju 2018., kad im je grom ubio stado od 89 ovaca. U medijima su se spominjali i kao jedna od najstarijih porodica u opštini Ribnik, čiji su članovi bili dugovječni, a neki su poživjeli i više od 100 godina…

izvor iBalkan.net/Avaz.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more