IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ILIJA, INSPEKTOR ZA RATNE ZLOČINE UBIO SE: Kolegama, rekao, “Pričekajte me u…” (foto)

Bio viši inspektor zaposlen u SIPA-inom Centru za istraživanje ratnih zločina, jučer je došao na posao, zadužio službeno oružje i potom se ubio u oružarnici…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 01. 01. 2020…  18. 07… ILIJA, INSPEKTOR ZA RATNE ZLOČINE UBIO SE: Kolegama, rekao, “Pričekajte me u…”

Ilija Tomas, iskusni 56-godišnji istražitelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) počinio je jučer samoubistvo u prostorijama policijske agencije.

DAKLE Ilija Tomas se ubio iz službenog pištolja u 10.30 sati, potvrđeno je i iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo MUP-a RS, ali i nadležni tužilac Okružnog tužilaštva. Za sada se ne znaju motivi ovog tragičnog slučaja koji je šokirao sve uposlenike i Upravu SIPA-e.

ILIJA Tomas, je bio viši inspektor zaposlen u SIPA-inom Centru za istraživanje ratnih zločina, je jučer došao na posao, zadužio službeno oružje i potom se ubio u oružarnici.

Čitaj još:   Preminula SREBRENIČKA MAJKA- MAJKA HRABROSTI, NURA ALISPAHIĆ čijeg su sina Azmira ubili “Škorpioni”

Prije toga, kolegama, s kojima je trebao otići na službeni zadatak, kazao je da ga sačekaju u automobilu. Ubrzo je uslijedio pucanj, što je izazvalo paniku među pripadnicima ove agencije.

U početku niko nije znao šta se tačno desilo, dok Tomasa u oružarnici nisu zatekli u lokvi krvi. Njegove kolege odmah su obavijestile i Hitnu pomoć i policiju, ali mu nije bilo pomoći.

Kako je nezvanično rečeno, niko nije mogao ni naslutiti da bi Tomas mogao počiniti samoubistvo. Važio je za uzornog kolegu i velikog profesionalca...

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more