IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME ZA VIKEND: Najgore je prošlo, biće manje magle i smoga… (foto)

U Regionu tokom vikenda preovladavat će promjenjljivo vrijeme s malo kiše i snijega, ali sa znatno manje magle i smoga…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 01. 01. 2020…  09. 07… VRIJEME ZA VIKEND: Najgore je prošlo, biće manje magle i smoga…

Stabilno vrijeme, bez padavina preovladavat će u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice. U centralnoj i istočnoj Bosni u kotlinama i duž riječnih tokova očekuje se u jutarnjim satima magla, koja se ponegdje može i duže zadržati i od koje će zavisiti najviša dnevna temperatura zraka.

U južnim i zapadnim područjima pretežno sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Temperatura zraka bit će relativno visoka za ovo doba godine. Za dane vikenda moguća je slaba kiša a na planinama susnježica i snijeg. Jutarnje temperature zraka kretat će se od -4°C do 2°C u Bosni, u Hercegovini od 2°C do 6°C.

Danas se u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernjim satima ponegdje u sjeverozapadnim djelovima moguća je i slaba kiša, a u planinskim djelovima i susnježica. 

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 3. mart 2019. godine

subota 01.02.2020.
Opšta slika će biti ljepša u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, uz duže sunčane intervale i ugodnije, mada nadprosječne temperature zraka. U Hercegovini i Krajini, povećana naoblaka, većim dijelom dana će kod osjetljivih osoba uzrokovati nešto izraženije tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će, pod uticajem južnog strujanja, posvuda biti neuobičajeno toplo.  

Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan južnog smjera. 

Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu i sjeverozapadu do 17 stepeni.

U Sarajevu umjereno, a poslije podne i pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 10 stepeni. 

U nedjelju, 2.februara, jutro i prije podne pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom, a na planinama sa snijegom. Poslije podne postupno razvedravanje i prestanak padavina. 

Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 6 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15, na jugu i sjeveru do 17 stepeni.

http://iBalkan.net

Čitaj još:   CRNA GORA- Kriza vlasti eskalirala zbog Srebrenice
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more