IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Stiže promjena vremena: Prvo kiša pa snijeg, koliko će i gdje će padati po Bosni… (foto)

Sredinom naredne nećelje počinje padati snijeg, mogao bi se pretvoriti u kišu ili susnježicu, temperature od -6 do 11 °C… 

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 02. 01. 2020…  09. 07…  Stiže promjena vremena: Prvo kiša pa snijeg, koliko će i gdje će padati po Bosni… (foto)

Prema prognozama Federalnog hidrometorološkog zavoda kraj još jednog perioda suhog vremena u cijeloj BiH bit će okončan u utorak 4. februara, kada se u cijeloj zemlji očekuje kiša.

Značajnija promjena vremena trebala bi uslijediti 6. februara, kada se očekuje snijeg u Bosni i kiša u Hercegovini.

Značajan pad teperatura, prema prognozi FHMZ-a, očekuje se od 7. februara sa jutarnjim temperaturama u Bosni od minus sedam do minus dva, na jugu od minus jedan do četiri stepena, a dnevne u Bosni od minus jedan do tri, a u Hercegovini od pet do devet stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   Vic Dana Baksuz upecao zlatnu ribicu...

Danas u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno, a u ostatku države sunčano uz umjerenu oblačnost. Temperature od 3 ujutro u Bosni, do 17 °C u Hercegovini tokom dana.

Sutra oblačno u svim krajevima. Biće i malo kiše. Ponegdje. Temperature u okviru današnjih. 

Baš kao i u utorak. I baš će opet u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne biti oblačno, a u ostatku države sunčano. Ipak, pad temperature tokom noći.

U srijedu oblačno, sa snijegom u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. Snijeg bi se, tokom dana, mogao pretvoriti u kišu ili susnježicuTemperature od -6 do 11 °C. 

Konačno i malo zime…

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more