IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN ZATRESAO SVIJET: „Turska žestoko napala 40 položaja Asadovih snaga, ovo je njegov odgovor …“ (foto)

Rano jutros oglasio se i predsjednik Republike Turske Redžep Tajip ERDOGAN…

ANKARA: Svijet, Ekonomija,, , Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 03. 01. 2020…  11. 37…  ERDOGAN ZATRESAO SVIJET: „Turska žestoko napala 40 položaja Asadovih snaga, ovo je njegov odgovor …“ (foto)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su Turske oružane snage izvele napade na blizu 40 položaja u Siriji i da je u tim napadima ubijeno oko 30-35 vojnika režima sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, javlja Anadolija.

Napadi turskih snaga su odgovor na jutrošnje granatiranje u kojem su snage Asadovog režima u Idlibu ubije četvoricu, a ranile devetoricu turskih vojnika.

“Turska je žestoko odgovorila i odgovara i dalje. Oni koji tako podlim napadima testiraju odlučnost Turske će shvatiti da su napravili ogromnu grešku“, poručio je Erdogan.

Upitan da li će biti organizirana nova operacija, Erdogan je kazao kako operacija traje i njoj učestvuju topničke jedinice te avijacija predvođena lovcima tipa F-16.

Čitaj još:   IZAZOVI PANDEMIJSKE GODINE: Znate li u koju državu i s kojom vakcinom možete putovati... (foto i video)

Dodao je i kako nije moguće da Turska nijemo posmatra dok njeni vojnici ginu.

Na pitanje da li će biti poduzeti diplomatski koraci nakon jutrošnjeg napada i razgovori s Rusijom, Erdogan je kazao kako su ruski i turski zvaničnici u kontaktu.

Turski predsjednik je pozvao Rusiju da ne staje na put Turskoj jer je u ovoj situaciji na suprotnoj strani Asadov režim.

“Turska je žestoko odgovorila i odgovara i dalje. Oni koji tako podlim napadima testiraju odlučnost Turske će shvatiti da su napravili ogromnu grešku“, poručio je Erdogan tokom obraćanja na aerodromu Ataturk pred polazak u Ukrajinu. 

Erdogan je poručio i kako je Turska odlučna da nastavi operacije kako bi obezbijedila svoju sigurnost i sigurnost Sirijaca u Idlibu…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more