IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Sud BiH nastavio suđenje generalu Atifu Dudakoviću… (foto)

Pred Sudom BiH, a po otužnici Tužilaštva BiH, danas se nastavlja suđenje generalu Atifu Dudakoviću i drugima…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 03. 01. 2020…  21. 17… SARAJEVO: Sud BiH nastavio suđenje generalu Atifu Dudakoviću… (foto)

Osim Dudakovića, za zločine protiv čovječnosti počinjene na području općina Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa i Sanski Most te okolnih sela, za ubistva više od 300 osoba, progone i uništenje vjerskih objekata, terete se bivši pripadnici Petog korpusa Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljedić, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Edin Domazet, Ejub Konježić, Ibrahim Nadarević i Said Mujić, prenosi NAP.

U dosadašnjem toku procesa odbrana je uočila da su se svjedoci u istrazi ispitivali o okolnostima koje nisu u sklopu optužnice, što je i Sudsko vijeće uočilo. Kako su advokati isticali načinjeno je niz propusta na koje su odbrane stavile prigovor. Od zakonitosti, autentičnosti i relevantnosti. 

Čitaj još:   Bračni par iz Srbije UHAPŠEN u Švajcarskoj:Bili na čelu NARKO BANDE...

Svjedoci su u više navrata govorili o okolnostima koje im nisu poznata, a onda o okolnostima koji se ne tiču ljudi koji su optuženi…

Nastavak suđenja zakazan je za 12.00 časova…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   PREVARA JE OTKRIVENA: FALSIFIKOVALA DOKUMENTA BUDVANKE sa njenog računa podigla 1,3 miliona eura– policija traga za osobom sa fotografije... (foto)