IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zašto je ZAOVA tri puta gora od SVEKRVE… Iz borbe sa njom teško se izlazi kao pobjednik!

Kada se žene udaju, često razmišljaju da li će se i kako slagati sa svekrvom. To možda i ne treba da čudi s obzirom na gomilu predrasuda, ali i dokaza o lošem odnosu snahe i svekrve, ali jedna veoma važna figura iz muškarca rijetko kojoj mladi padne na pamet – muževljeva sestra.

Evo zašto je nekad teže slagati se sa zaovom nego sa svekrvom!

Jedno čileansko istraživanje u kojem je učestvovalo 600 ljudi, pokazalo je da se čak 56 odsto žena najlošije slaže sa muževljevom sestrom.

Naime, sestre često pokušavaju i nakon ženidbe brata da sačuvaju taj njihov “klan” nastao još u detinjstvu i autoritet koji imaju nad najbližim srodnikom.

“Kada odrastemo, braća i sestre postaju najjače figure u našim životima, zamjenjujući roditelje na toj “funkciji”. To je zato što realnost i današnjicu lakše dijelimo sa sličnom ili istom generacijom”, kaže psiholog Paula Sajez.

Osim tog “klana”, sestre imaju i druge motive za konflikte sa snajom, a najjači dolazi iz porodice i načina vaspitanja. Naime, ako je sestra uvjek bila uključena u bratovljev život, slobodno izražavala svoje mišljenje o njegovim odlukama, možda ih čak i donosila, njegovu ženidbu će videti kao gubitak autoriteta i biće neprijateljski nastrojena prema snaji.

Čitaj još:   "HIT KAD SE ZAKAČIŠ ZA OŽENJENOG": Karić i Janjuš osuli PALJBU po zadrugarkama (foto i video)

Drugi razlog može da bude uobičajeno rivalstvo među braćom i sestrama, čak iako je ono nesvjesno. Ako sestra nije baš u nekim odnosima sa bratom duže vrijeme, ni snaja neće biti baš poželjna i prihvaćena. 

Prirodna veza braće i sestara igra važnu ulogu

Mnoge studije ukazale su na činjenicu da bebe stvaraju veoma jake veze sa braćom i sestrama, slične onima koje stvaraju sa majkom. Ta veza može da objasni potrebu sestre da zaštiti svog brata od “tamo neke snahe”, zbog čega će biti u stanju da joj nađe milion mana. Pozadina svega toga zapravo je strah da će se ta jaka veza sa bratom izgubiti zbog nove žene u njegovom životu.

izvor: Stil.kurir.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more