IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS, SNIJEG I ORKANSKI UDARI VJETRA: Vrijeme i prognoza do nedjelje… (foto)

Danas pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u Bosni…

SARAJEVO: Region, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 05. 01. 2020…  11. 00… DANAS, SNIJEG I ORKANSKI UDARI VJETRA: Vrijeme i prognoza do nedjelje… (foto)

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Snijeg ili susnježica su mogući i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Poslije podne ili u večernjim satima padavine postepeno prestaju.

Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima sjeverni. Na području Hercegovine, zapadne i istočne Bosne povremeno su mogući i orkanski (više od 90 km/h) udari vjetra. Najviša dnevna temperatura od -1 do 6, na jugu od 6 do 11 stupnjeva.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -11 stupnjeva, Ivan Sedlo i Sokolac -3, Sarajevo 0, Bihać, Bugojno, Livno, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 1, Drvar i Jajce 2, Tuzla i Zenica 3, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac i Zvornik 4, Doboj, Široki Brijeg i Trebinje 5, Mostar 7, Neum 8 stupnjeva Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 931 milibar, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Čitaj još:   Erdogan: "Prvi namaz u Aja Sofiji biće klanjanje džume 24. jula... (foto i video)

Snijeg ili susnježica su mogući i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Poslijepodne padavine postepeno prestaju. Vjetar sjeverni sa olujnim udarima. Na području Hercegovine, zapadne i istočne Bosne povremeno su mogući i orkanski  udari vjetra. Jutarnja temperatura od -3 do 3, a dnevna od -1 do 11°C.

U četvrtak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -13 do 5, a dnevna od -1 o 10°C.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne, prijepodne je moguć slab snijeg ili slaba kiša. Jutarnja temperatura od -7 do -1, a dnevna od 1 do 11 °C.

U subotu pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -7 do 0, a dnevna od 0 do 11°C…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more