IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAŽNJA: Tokom noći, veliki pad temperature, u srijedu na snazi narandžasti meteoalarm… (foto)

DAKLE U noći između utorka i srijede osjetno hladnije i vjetrovito, na sjeveru sa kišom i susnežicom, u dijelovima regiona u srijedu će na snazi biti narandžasti meteoalarm. Maksimalna dnevna temperatura biće do osam stepeni C…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 05. 01. 2020…  01. 00… PAŽNJA: Tokom noći, veliki pad temperature, u srijedu na snazi narandžasti meteoalarm…

Iza nekoliko proljećnih dana, najavljena promjena vremena stigla je u utorak na Balkan. Vjetar je u dijelovima BiHu nosio krovove, a u Sarajevu rušio drveće.

Tokom noći između utorka i srijede vremenske prilike će se dodatno pogoršati, a FHMZBiH je izdao upozorenje za olujni vjetar i snijeg.

Biće osjetno hladnije i vjetrovito sa jakim i olujnim sjeverozapadnim vjetrom…

FHMZBiH najavljuje mjestimično stvaranje snježnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara u centralnim i južnim dijelovima Balkana, a na planinama i više uz snježne nanose, dok će na sjeveru padavine prestati.

Čitaj još:   Volodimir ZELENSKI SE POSVAĐAO sa RUMENOM Radevim PREDSJEDNIKOM BUGARSKE: Ne daj Bože da si na mom mjestu... (foto, video)

U srijedu će na snazi biti narandžasti meteoalarm za područje zapadne, jugozapadne i jugoistočne BiH i Srbije, kao i na području Kosova i Metohije.

Kada je na snazi narandžasti meteoalarm, mogući su ozbiljni problemi u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije.

Takođe, postoji rizik od grana koje se lome sa drveća, ali i potencijalna opasnost od uništenja krovova na zgradama, ozbiljno opterećenje dalekovoda i drugih objekata.

Od četvrtka će, prema najavama meteorologa, udari sjeverozapadnog vjetra biti u slabljenju…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more