IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA, AKCIJA“COL”: Hapšenja, među uhapšenima i carinici… (foto)

Zajednička akcija „Col“ uhapsili tri službenika Uprave carina zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja… 

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 06-02. 2020… 11: 15… PLJEVLJA: Hapšenja, među uhapšenima i carinici…

VELIKO Hapšenje u Pljevljima, među uhapšenima i carinici…

Službenici Uprave policije i Uprave carina danas su u Pljevljima u zajedničkoj akciji „Col“ uhapsili tri službenika Uprave carina zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i jednu osobu zbog sumnje da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave.

“Slobode su lišeni R.R. (61), Z.K. (64), D.K. (50) zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Oni su ovo krivično djelo počinili na način što su prihvatali falsifikovane fakture i kupoprodajne ugovore, za kupce jednog pravnog lica u Pljevljima, ne utvrđujući stvarno plaćenu vrijednost robe – vozila, tj. cijenu koju je trebalo platiti, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 66.630 eura.

Čitaj još:   SIPA uhapsila 9 osoba zbog lažnih diploma...

Takođe, slobode je lišena i M.D. izvršna direktorka pravnog lica, zbog sumnje da je počinila kivično djelo falsifikovanje isprave na način što je, sumnja se, falsifikovala – upotrijebila neistinite isprave, račune, kupoprodajne ugovore, prilikom uvoza 173 vozila, sa namjerom umanjenja carinske osnovice za obračun carine i PDV-a”, navedeno je u saopštenju policije. 

Akciji „Col“ sprovođena je duži vremenski period…

U narednom periodu biće nastavljene mjere i radnje u okviru iste akcije, saopšteno je iz Uprave policije. 

izvor Analitika.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more