IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KORONAVIRUS uticao na ekonomiju planete: CIJENE NAFTE NA NAJNIŽEM NIVOU … (foto)

Cijene nafte, na najnižem nivou od januara 2019. godine, padaju i dalje zbog strahovanja od usporavanja kineske ekonomije…

LONDON: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 09. 02. 2020… 10: 15… KORONAVIRUS uticao na ekonomiju planete: CIJENE NAFTE NA NAJNIŽEM NIVOU … (foto)

Zajednički tehnički komitet (JPC) OPEK plus preporučio je danas produženje sporazuma o smanjenju proizvodnje nafte do kraja 2020. godine i dodatno smanjenje proizvodnje do kraja drugog ovogodišnjeg tromjesečja, saopštilo je danas alžirsko Ministarstvo energetike.

Zajednički tehnički komitet se ove nedelje sastao u sedištu Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) u Beču, povodom uticaja epidemije novog virusa u Kini na svjetsko tržište nafte.

DAKLE OPEK plus okuplja 13 članova organizacije i deset drugih naftnih sila, uključujući Rusiju.

Te zemlje su se 2016. godine dogovorile o ograničenju proizvodnje nafte kako bi podržale cIJene sirove nafte.

“Epidemija koronavirusa negativno utiče na ekonomske aktivnosti, posebno u sektorima transporta, turizma i industrije, najviše u Kini”, rekao je alžirski ministar Muhamed Arkab i dodao da ekonomija ima negativan efekat na potražnju nafte i na naftna tržišta.

JTC je zbog toga predložio produženje važećeg sporazuma o smanjenju proizvodnje nafte do kraja 2020. godine i dodatno smanjenje proizvodnje do kraja kraja drugog tromjesečja ove godine.

SAMA Cijena nafte je, na najnižem nivou od januara 2019. godine, tonu i dalje zbog strahovanja od usporavanja kineske ekonomije.

Barel nafte tipa “Brent” spustio se ispod simbolične granice od 60 dolara. Za samo mjesec dana nafta tog tipa izgubila je 11,9 odsto vrijednosti, zabilježila je najveći pad od novembra 2018. godine…

Čitaj još:   KORONAVIRUS: Broj mrtvih u svijetu prešao 8000, u Iranu najgori dan dosad... (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more