IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ankara odmah uzvratila: Gađano više od 110 meta, neutralizovan 101 element… (foto)

Ankara je saopštila da je odgovorila na poslednji napad ciljajući mete u regionu Idliba…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 09. 02. 2020… 18: 15… Ankara odmah uzvratila: Gađano više od 110 meta, neutralizovan 101 element…

U okviru pravila angažovanja i legitimne odbrane odgovoreno je na artiljerijski napad sirijskog režima u Idlibu, u kojem je pet turskih vojnika položilo živote kao šehidi, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako su naveli, imali su 115 režimskih meta i prema preliminarnim podacima, neutralizovan je 101 element režima. 

Porodicama poginulih vojnika izraženo je saučešće, a ranjenima je poželjeno brzo ozdravljenje, navedeno je na društvenoj mreži Twitter. 

“Naši elementi koji su poslani kao pojačanje u regiju Idlib odmah su odgovorili u okviru pravila angažmana i legitimne odbrane nakon nedavnih napada režima. Do sada je utvrđeno da je pogođeno 115 režimskih ciljeva u regiji, a prema prvim informacijama dobivenim iz različitih izvora, saznalo se da je neutralizovan 101 režimski element, uništena su tri tenka i dva minobacača, a pogođen je helikopter”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane.

Kako su naveli, nastavljaju sa istim aktivnostima, u okviru legitimne odbrane protiv postavljenih ciljeva.

Čitaj još:   Preuzeo korona virus od iste osobe, kao i dvije druge djevojke, iz Knez Mihailove...(foto)

U artiljerijskom napadu režimskih snaga u Idlibu pet turskih vojnika položili su živote kao šehidi, dok ih je pet ranjeno, potvrđeno je ranije danas iz Ministarstva odbrane Turske.

U saopćenju ministarstva istaknuto je kako režimske snage intenzivno izvode artiljerijske napade na snage koje su u regiju poslane kako bi spriječile sukobe u Idlibu, osigurale granice, te spriječile daljnje migracije i humanitarnu dramu…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more