IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ILEGALNA TRGOVINA: Na liniji Istanbul- Novi Pazar, šverc srebra u prašku za veš… (foto)

Carinici zaplijenili veliku količinu srebra, sakrivenog u originalnim vrećama praška za veš, saopštila je danas Uprava carina…

GRADINA: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 09. 02. 2020… 13: 15…   ILEGALNA TRGOVINA: Na liniji Istanbul- Novi Pazar, šverc srebra u prašku za veš… (foto)

Prekršaj je otkriven za vikend prilikom kontrole na ulazu u zemlju, kada je za detaljan pregled izdvojen autobus turskog prevoznika, koji saobraća na liniji Istanbul- Novi Pazar.

Putnici koji su putovali za Srbiju su rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga, što je rekao i 42- godišnji Somborac turskog porekla, u čijim koferima su zaista pronađene samo lične stvari.

Međutim, pošto je sa sobom nosio i nekoliko vreća sa praškom za veš, carinik je zatražio od putnika da otvori jednu od njih, očigledno posumnjavši da se u njima nalazi još nešto osim deterdženta.

Čitaj još:   AMINA Cikotić: Nema ambijenta ni strasti kojima se može opravdati SRAMNO skandiranje, gore je što vlasti ne vide ništa sporno u tome... (foto, video)

SAM Putnik je negodovao, ali je ipak otvorio jednu od vreća, kada se ispostavilo da je sumnja carinika bila opravdana, jer je u njoj ispod praška za veš pronađeno i pet kesa srebrnog nakita.

I u preostale tri vreće praška, koje su takođe delovale potpuno uobičajeno, pronađene su kese sa sakrivenim srebrom.

Nakon završene kontrole ispostavilo se da se u 13 kesa nalazi 8.507 grama različitog srebrnog nakita.

Putnika su zajedno sa zaplenjenim nakitom u dalju nadležnost preuzeli tužilaštvo i policija…

izvor Uprava carina.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more