IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KJARA, STIGLA NA BALKAN: Slovenija prva na UDARU, ima mrtvih… (foto i video)

Kako je objavila slovenačka policija, jutros je poginuo vozač automobila na koji se srušilo stablo…

LJUBLJANA: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 09. 02. 2020… 13: 15… KJARA, STIGLA NA BALKAN: Slovenija prva na UDARU, ima mrtvih… (foto i video)

Iznimno jak vjetar koji puše u sjeveroistočom dijelu Slovenije stvara probleme u saobraćaju i snabedevanju električnom energijom, a jedna je osoba poginula kada se na automobil srušilo stablo, prenijtla je Hina.

Kako je objavila slovenačka policija, na putu Dravograd- Maribor jutros oko pet sati poginuo je vozač automobila na koji se srušilo stablo.

Zbog jakog vjetra u mnogim mjestima na tom području srušena su stabla što je stvorilo probleme u saobraćaju, ali i snabdjevanju električnom energijom, pa je više od hiljadu potrošača bez struje.

Zbog jakog vjetra jugozapadnog smjera, koji na pojedinim mjestima dostiže brzinu do 100 kilometara na sat, za cijelo područje Slovenije proglašen je narandžasti alarm, drugi najviši stepen opasnosti od elementarnih nepogoda. Prognozira se da će vjetar do večeri oslabiti.

Snažna zimska oluja Kjara, koja je uz vjetrove jačine uragana i jaku kišu udarila u britanska otoka, pomjera se na istok, gdje je zahvatila i Francusku, Njemačku, Skandinaviju i stigla do Poljske.

Čitaj još:   MIODRAG Vlahović: Kako god da se završe “akrobacije” sa ex- DF- om, PES je ugrozio svoju poziciju do raspada... (foto)

Oluja je odnijela i prve žrtve, izazvala velike poremećaje u saobraćaju, pričinila ogromnu materijalnu štetu, a desetine hiljada domaćinstava ostalo je bez struje.

Jedan vozač na jugozapadu Češke poginuo je nakon što je drvo palo u njegov automobil, a na sličan način je nastradao i Slovenac na sjeveru te zemlje, preneo je AP.

U Švedskoj je jedan muškarac poginuo, a za drugim se traga pošto se im se čamac prevrnuo…

izvor agencije hina.hr

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more