IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan: Za svaki napad na turske vojnike platit će visoku cijenu… (foto)

Erdogan u obraćanju u Ankari na ceremoniji dodjele nagrada zaslužnim građanima, komentarišući i posljednje napade na turske snage u Idlibu…

ANKARA: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 11. 02. 2020… 15: 45… Erdogan: Za svaki napad na turske vojnike platit će visoku cijenu…

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je najavio da će sutra saopštiti korake koje će njegova zemlja poduzeti nakon napada na tursku vojsku u Idlibu u Siriji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Za svaki napad na turske vojnike platit će visoku cijenu”, kazao je Erdogan u obraćanju u Ankari na ceremoniji dodjele nagrada zaslužnim građanima, komentarišući i posljednje napade na turske snage u Idlibu.

“Adekvatno smo odgovorili na napade u Idlibu, to ćemo i nastaviti raditi”, dodao je turski predsjednik, izrazivši saučešće porodicama stradalih turskih vojnika.

U artiljerijskom napadu režimskih snaga u Idlibu u ponedjeljak pet turskih vojnika položili su živote kao šehidi, dok ih je pet ranjeno, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Turske. Istaknuto je kako režimske snage intenzivno izvode artiljerijske napade na snage koje su u regiju poslane kako bi spriječile sukobe u Idlibu, osigurale granice, te spriječile daljnje migracije i humanitarnu krizu.

Čitaj još:   JAUK I MUK U STUDIJU: Voditeljka saopštila tužnu vijest UŽIVO u programu... (foto i video)

Smještena na sjeverozapadu Sirije, provincija Idlib, uporište je opozicionih i antirežimskih oružanih grupa od izbijanja građanskog rata 2011. godine. Trenutno je utočište za oko četiri miliona civila, uključujući stotine hiljada raseljenih koje su iz domova širom Sirije protjerale režimske snage.

Govoreći o velikom napretku koji je Turska postigla prethodnih godina, Erdogan je istakao da je njegova zemlja napredovala u mnogim oblastima.

“Turska je snažno napredovala, ne samo u oblasti politike, ekonomije i odbrane, nego i na polju kulture, umjetnosti i književnosti. Naša civilizacija zagovara ljubav. Stoga trebamo poznavati i čuvati bogate kulturne vrijednosti koje posjedujemo”, kazao je Erdogan prisutnima.

izvor agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more