IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Uhapšeni u mjenjačnici, pokušali promijeniti 580.000 švedskih kruna…

Dvije mlađe osobe uhapšene na području općine Stari Grad Sarajevo zbog sumnje da su prale novac, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 12. 02. 2020… 08: 55… SARAJEVO: Uhapšeni u mjenjačnici, pokušali promijeniti 580.000 švedskih kruna…

“Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte Sektora kriminalističke policije uhapsili su S. O. (1995. godište) i M. S. (1992. godište), rođene u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 272. KZ FBiH (Pranje novca)”, stoji u saopćenju MUP-a.

Kako smo saznali iz izvora u Upravi policije MUP-a KS, mladići su pokušali u mjenjačnici na području općine Stari Grad Sarajevo zamijeniti 580 hiljada švedskih kruna, što je oko 107.000 konvertibilnih maraka.

Čitaj još:   TUŽNA VIJEST: Preminuo Svetozar Pudarić, bivši potpredsjednik FBiH... (foto)

Uposlenik mjenjačnice je, kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a KS, putem banke izvršio zamjenu traženog iznosa te im predao novac u konvertibilnim markama, a da o tom novcu nisu imali dokaze o porijeku.

Osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

“Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad njima, dok je od uposlenika mjenjačnice uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je također počinio krivično djelo iz člana 272. KZ FBiH”, saopćeno je iz MUP-a KS.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more