IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VULIN NAKON CRNOGORSKOG ”ŠAMARA” PUKAO KAO VOĆKA…

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su crnogorske vlasti pogriješile jer “ne treba zabranjivati srpske uniforme”, već je trebalo njemu da zabrane ulazak u tu državu, napominjući da je on “taj koji je došao da vidi srpski narod, da prenese poruku jedinstva srpske države, srpske crkve i Srba gdje god da žive”.

“Sa pogrešne strane su prišli, pokušali su da nam zabrane, učinili su sve da bismo mi rekli nećemo da dođemo”, izjavio je Vulin za Radio televiziju Srbije. 


On je istakao da je zvanično, a ne privatno, bio u Crnoj Gori, jer je kao ministar odbrane došao na grob nekadašnjeg jugoslovenskog ministra odbrane Pavla Bulatovića, na godišnjicu njegovog ubistva.

Prema njegovim riječima, “sve što se desi u Hrvatskoj nakon nekog vremena desi u Crnoj Gori, istorija nas na žalost uči da je tako”.

“Konkretno, mislim da antisrpska politika koja se vodi u Hrvatskoj nekim čudom se najedanput pojavila u Crnoj Gori. U određenim dijelovima hrvatskog društva, ne mislim na sve Hrvate niti mislim na sve Crnogorce”, dodao je Vulin.

On je rekao da voli i poštuje Crnu Goru, da voli ljude koji u njoj žive, ali “itekako kritikuje vlast koja pokušava da otme” svetinje Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a da Srbima u Crnoj Gori zabrani da odlučuju o svojim svetinjama.

izvor: SB

Čitaj još:   CECA KITIĆ O NASILJU KOJE JE TRPJELA: Rekla sam da me ubije, jer više nisam mogla tako da živim... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more