IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDO JOVANOVIĆ, NOVI ŠOK: „Vučić je bio u ratu na Romaniji i Jevrejskom groblju, Rusi pokušali da obore…“ (foto i video)

Čedo Jovanović, lider Liberalno- demokratske partije Srbije, gostovao u emisiji „Jedan“ BHRT- a, iBalkan.net donosi dijelove razgovora…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 14. 02. 2020… 07: 35… ČEDO JOVANOVIĆ, NOVI ŠOK: „Vučić je bio u ratu na Romaniji i Jevrejskom groblju, Rusi pokušali da obore…“ (foto i video)

Jedno od vrućih pitanja iz Sarajeva bilo je kako bi objasnio trenutnu situaciju u Srbiji Čedo Jovanović je kazao:

„Mi lutamo u nečemu u čemu smo unapred osuđeni na neuspeh. Pokušavamo da pređemo na drugu obalu, a da pre toga ne odgovaramo za ono što smo uradili na ovoj obali, a da se pri tom ne pokvasimo“.

Isto tako na drugo pitanje, šta to predsjednik Srbije Aleksandar Vučić radi na sređivanju „ludila“ u kojem živimo, Jovanović je rekao:

„Svestan sam njegovih hipoteka, kao i svako ko o njemu razmišlja, pamti 90-te. I prve godine posle Miloševića ovde i u regionu. Važnije mi je što ih je i on svestan. I što sve to opisuje kao grešku. Gde su rezultati tog novog Vučića?

Njih još nema. Barem u onoj meri u kojoj su potrebni i Bosni i Srbiji.. I, ako me pitate šta je on uradio i šta je njegova zaostavština, onda je to jedan paradoks, koji opet govori o svima nama.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 23. avgust 2021. godine…

Njegov značaj je što nije uradio. Mogao je, pa se uzdržao. Nije podržao ideju referenduma o samostalnosti Republike Srpske. Suprotsavio se Dodiku kada je želeo da potpuno zaobiđe pravni sistem i poredak u BiH. Gurao je Dodika ka Savetu ministara i dogovoru koji je na kraju ipak napravljen. Bio je u Srebrenici“.

Na kraju kao iznimno zanimljivo pitanje je Zašto se ON pokušava približiti Vučiću?

„Ja ne bežim od Vučića. On je ušao u taj politički prostor u kojem sam ja oduvek bio. I zbog toga što kaže danas da su: Ogulin, Karlovac, Virovitica greške… Ja ne mogu da idem sad na Romaniju ili Jevrejsko groblje gdje je on bio tokom rata, pa da budem četnik, pošto on to više ne želi da bude. Konačno, vreme je teško. Ja znam da on nije pristao da igra onu ulogu s Dodikom, koju su pre njega igrali Koštunica ili Tadić. Znam koliko malo treba Dodiku od poruke: `Đukanoviću-Odlazi`, do poruke: `Vučiću-odlazi`. I koliko ima usijanih grana, koje nikad rat ni Bosnu nisu videle. Rusi su pokušali da obore dogovor formiranja saziva Saveta ministara…“, kazao je Jovanović, a prenosi regionalni portal iBalkan.net.

Čitaj još:   PRED BAJRAM: Propisi, i običaji... (foto)

Dajemo vam Integralni razgovor Čedomira Jovanovića za BHRT možete pogledati u videoprilogu.

izvor BHRT- a…

ČEDO JOVANOVIĆ: Idem u Srebrenicu, osjećam potrebu, ovo je naša sramota i grijeh…

Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije LDP, prisustvovat će sutra Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more