IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA U NEVJERICI: Zašto je život izgubio pjevač legenda sevdaha Nečko Delić priča se zbog novca… (foto)

Tragedija se odigrala u Boljanićkoj ulici u Pljevljima, kada je Amir Delić pucao u svog rođaka Nedžiba Nečka Delića…

PLJEVLJA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, subota, 15. 02. 2020… 11: 15… PLJEVLJA U NEVJERICI: Zašto je život izgubio pjevač legenda sevdaha Nečko Delić priča se zbog novca… (foto)

Amir- Čoga Delić je prije nekoliko noći, oko 23 časa, došao do kuće svog rođaka. Među njima je došlo do rasprave, tokom koje je Amir pucao u Nedžiba Nečka Delića i usmrtio ga.

Grad Pljevlja je potresla tragedija koja se odigrala u Boljanićkoj ulici u Pljevljima, kada je Amir Delić pucao u svog rođaka Nedžiba Nečka Delića, a potom izvršio samoubistvo, izazvana je svađom oko novca, priča se među ljudima iz čaršije koji su iznimno voljeli gradsku legendu pjesme i sevdaha Nedžiba Nečka Delića…

Amir Delić u gradu poznat pod nadimkom Čoga, potom se udaljio oko 50 metara od mjesta zločina, nakon čega je izvršio samoubistvo.

“Postupajući po prijavi, policija je izašla na lice mjesta, gdje je zatekla beživotna tijela Nedžiba Delića (66) i Amira Delića (56) iz Pljevalja. U neposrednoj blizini Amira Delića pronađen je i pištolj. Hitna medicinska pomoć je izašla na lice mjesta i konstatovala smrt oba lica. Utvrđeno je da se radi o ubistvu i samoubistvu. Tijela su upućena u KCCG radi vršenja obdukcije”, saopšteno je juče iz Uprave policije.

Čitaj još:   Pazarac, prvo uhapšen zbog tuče pa pušten iz pritvora, zbog nedostatka dokaza...

Nedžib Nečko Delić je bio poznati izvođač narodne muzike i sevdalinki.

Često je nastupao širom Crne Gore i u regionu od Turske do skandinavskih zemalja gdje je bila jaka ex yu dijaspoara.

U Pljevljima je bio poznat po tome što se uvijek odazivao na pozive za učešće na humanitarnim koncertima.

Amir Delić Pljevljacima nije bio poznat po incidentnim situacijama. Oni koji su ga lično poznavali kažu da je bio čestit i pošten čovjek.

Predhodnog dana je ispred gradske Gasulhane i na groblju Ravni i prisustvu velikog broja građana Pljevalja, gostiju iz regiona ispraćen na onaj bolji svijet i svoj smiraj je našao Nedžib Nečko Delić bio je omiljeni i poznati izvođač narodne muzike i sevdalinki.

Regionalni portal iBalkan.net i dalje će pratiti sva dešavanja ne samo u Pljevljima, Sandžaku i u regionu o svim aktuelnim dešavanjima koji zanimaju naše ljude…

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Saopšteno dokad će da rominja kiša, biće ovo najsvežiji dan u nedelji, slično i narednih dana... (foto, video)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more