IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR MOSTARSKIH HULIGANA: Udarali na ANTIFAŠISTE, poletjele baklje, kamenice i flaše, intervenisali specijalci… (foto i video)

Huligani su predhodnog dana u Mostaru bakljama, kamenicama i bocama gađala ogromnu grupu antifašista koji su se okupili na centralnoj svečanosti manifestacije Dani antifašizma u Mostaru…

MOSTAR: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 16. 02. 2020… 08: 55… HOROR MOSTARSKIH HULIGANA: Udarali na ANTIFAŠISTE, poletjele baklje, kamenice i flaše, intervenisali specijalci… (foto i video)

Prilikom izlaska sa Partizanskog groblja više hiljada članova antifašističkih udruženja iz BiH i regiona, došlo je do nemilih scena kada su sa suprotne strane ulice poletjele staklene boce, kamenice i baklje, javlja dopisnik regionalnog portala koji je bio na licu mjesta…

Brzom intervencijom specijalne policije huligani su rastjerali situacija se smirila, a polaganjem vijenaca i dodjelom Februarskih priznanja uz prigodnu svečanost na Partizanskom spomen- obeležju završen je program obiležavanja Dana antifašizma uz poruke da je borba za antifašizam potrebnija sada nego ikada.

Huligani su pre napada skandirali razne parole, a oštećeno je nekoliko autobusa kojim su stigli članovi antifašističkih udruženja.

Čitaj još:   STRAHOTA I HOROR: Djevojčicu udarila struja na železničkoj stanici u...

Antifašiste su na ulazu u Partizansko groblje dočekali grafiti s fašističkim i ustaškim simbolima.

Iako je bilo planirano da povorka sa sudionicima manifestacije propešači dionicu od Musale do Partizanskog groblja, policija je odlučila da se učesnici na mjesto održavanja središnjeg programa prebace autobusima.

Sekretar pokreta Jugoslovenski centar Tito Beograd Boris Petković kazao je kako je danas na ovim prostorima više fašizma nego što ga je bilo u vrijeme Drugog svjetskog rata…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more