IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BUDVA: Oni su zapalili državnu zastavu Crne Gore, prijeti im pritvor od… (foto)

Onimas koji su zapalili crnogorsku zastavu prijeti novčana kazna ili kazna zatvora do …

BUDVA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18. 02. 2020… 17: 15…  BUDVA: Imena više lica, koja su zapalili državnu zastavu, prijeti im kazna od… (foto)

Zbog paljenja crnogorske zastave u Budvi uhapšeni su Ivan Radenović (30) iz Plava, Novak Šoškić (26)  iz Andrijevice i Mitar Šećković (25) iz Danilovgrada, saopšteno je CdM-u iz policije. Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 sata…

Zastava se nalazila na jednom privatnom objektu na Slovenskoj plaži zapaljena je u subotu veče.

“Dežurna služba Centra bezbjednosti Budva obaviještena je da je zapaljena zastava države Crne Gore koja je bila istaknuta na jarbolu na šetalištu Slovenska obala u blizini rta Zavala. Odmah po prijemu obavještenja na lice mjesta su izašli službenici Centra bezbjednosti Budva koji su ustanovili da je zastava spuštena sa jarbola i zapaljena”, kazao je rukovodilac Jedinice za opšti krimnalitet u Centru bezbjednosti Budva Vesko Nedović.

On je naveo da je o događaju upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru po čijem nalogu su službenici Centra bezbjednosti Budva izršili uviđaj i naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na rasvetljavanju događaja i identifikaciji izvršilaca.

Čitaj još:   PLJEVLJA, AKCIJA“COL”: Hapšenja, među uhapšenima i carinici... (foto)

“Odmah nakon izvršenog uviđaja službenici Centra bezbjednosti Budva preduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije i pronalaska izvršilaca. Pomenute mjere i radnje koje su preduzimali službenici CB Budva rezultirale su identifikacijom osumnjičenih lica, a radi se o licima I.R. (30) iz Plava, N.Š. (26)  godina iz Andrijevice, i M.Š. (25) godina iz Danilovgrada”, naveo je Nedović.

Osumnjičeni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo povreda ugleda Crne Gore iz člana 198 KZCG, što znači da im prijeti novčana kazna do 2.000 eura ili kazna zatvora do godinu dana…

“Osumnjičenima se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela Povreda ugleda Crne Gore. Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 72 sata. Izviđaj je u toku”, kazala je državna tužiteljka-portparol Tijana Čelanović.

Ovo nije prvi put da se skrnave crnogorski simboli. Prije nekoliko dana na društvenim mrežama osvanuo je skandalozan snimak na kom se vidi kako djeca iz jedne podgoričke škole cijepaju zastavu Crne Gore. Sa druge strane, osnovci su mahali srpskom zastavom i veličali je…

izvor Cdm.me

Čitaj još:   GORAN Danilović: Pokazali smo da ne zaslužujemo da vodimo državu...

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more