IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKE PRILIKE: Zima naglo promijnila plan, ovako će biti do subote…

U centralnim i istočnim dijelovima regiona u kotlinama i duž riječnih tokova očekuje se u jutarnjim satima magla, koja se ponegdje može i duže zadržati i od koje će zavisiti najviša dnevna temperatura zraka…

ISTANBUL: Region, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18. 02. 2020… 06: 15… VREMENSKE PRILIKE: Zima naglo promijnila plan, ovako će biti do subote..

Period do 23.02. Stabilno vrijeme, bez padavina preovladavat će u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice…

Očekivane temperatura danas :   od – 7 do 17°C

Lokalno će pasti i kratkotrajna slaba kiša. U Hercegovini pretežno sunčano. Sredinom dana nablačenje na sjeveru Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3°C, a dnevna između 6 i 18°C.

utorak, 18.02.2020.
Opšta slika djelimično će se pogoršati, izraženije u dijelu Bosne, gdje će povećana naoblaka i povremene padavine, kod osjetljivih osoba uzrokovati nešto jače tegobe. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije. U Hercegovini će, uz duže sunčane intervale, opšta slika biti ljepša.

Čitaj još:   DANAS U RS- u umrle tri osobe pozitivne na koronavirus... (foto)

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 3°C, a dnevna do 15°C.

U četvrtak u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine se očekuje susnježica ili snijeg. Pretežno sunčano vrijeme je izgledno na području Krajine i većem dijelu Hercegovine.

U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 2°C, a dnevna do 12°C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između -6 i -1°C, a dnevna do 13°C.

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more