IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Supruga, otkrila jezive detalje ubistva muža u Studenskom domu… (foto)

Zakira Mahmutović Škrijelj, supruga Almira Škrijelja koji je ubijen u JU Studentski centar KS u sarajevskom naselju Nedžarići obratila se javnosti…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, petak, 21:02, 2020… 19: 01… SARAJEVO: Supruga, otkrila jezive detalje ubistva muža u Studenskom domu… (foto)

Zakira Mahmutović Škrijelj,  obratila se javnosti nakon izjave direkora Centra Tarika Curića da se dogodio fizički obračun između njenog supruga i osumnjičenog za ubistvo Seada Tahirovića.

Ona tvrdi da nikada nije bilo sukoba, ali da je postojao animozitet…

“Supruga sam svirepo ubijenog Almira Škrijelja, uposlenika Studentskog centra Sarajevo i htjela bih da razjasnim događaje u Centru prilikom kojih je moj suprug izgubio život. Odgovorno tvrdim da nikada nije bilo fizičkog sukoba između ubice Tahirovića i mog supruga, ali jeste animozitet postojao. Moj muž je ubijen na svirep način u kancelariji, u sjedećem položaju, spuštenih ruku i postoje svjedoci koji su već dali iskaz u policiji”, kazala je Mahmutović Škrijelj.

Čitaj još:   OGLASILA SE SEVERINA: Policija je privela zbog kršenja policijskog sata... (foto)

Ubijeni Almir Škrijelj, bliski je rođak Ekrema Lekića,  predsjednika Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka. I ubijeni Škrijelj i njegov ubica Tahirović, porijeklom su iz Sandžaka.

Podsjetimo, Tahirović je osumnjičen da je jučer hladnim oružjem usmrtio radnog kolegu i pretpostavljenog u firmi Almira Škrijelja. Žrtva je preminula usljed povreda koje je zadobila u predjelu grudnog koša.

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Seadu Tahiroviću.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti, saznaje “Slobodna Bosna” iz Tužilaštva Kantona Sarajevo…

izvor SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more