IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK, sada neda ĐUKANOVIĆU ni u SREBRENICU: “To bi bila kazna za RS, i za…” (foto)

DODIK, tvrdi da treba preventivno djelovati i odmah mu zabraniti dolazak u Republiku Srpsku na neodređeno vrijeme da bi i dalje provocirao Srbe.

BANJA LUKA: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 22: 02, 2020… 17: 51… DODIK, sada neda ĐUKANOVIĆU ni u SREBRENICU: “To bi bila kazna za RS, i za…” (foto)

Istoričar Aleksandar Raković izjavio je da bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da zabrani predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću službenu posjetu BiH i razmotri da mu zabrani ulazak u RS i “tako onemogući da u Srebrenici izvede performans koji bi bio uvreda i za srpske i za bošnjačke žrtve”.

Raković je ocijenio da je Đukanovićeva izjava direktan i namjerno smišljen odgovor srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji se nedavno usprotivio njegovoj zvaničnoj posjeti BiH.

On je naglasio da Đukanovića, koji je izjavio da je njegov stav u vezi sa Srebrenicom jasan i da će ako treba svojim prisustvom pokazati “pijetet prema žrtvama tog genocida”, ne interesuju žrtve i stradanja već samo sopstveni interes.

Raković je rekao da bi posjeta Đukanovića Srebrenici bila samo kazna i Republici Srpskoj i Crnoj Gori, ali i svim Srbima za ono što crnogorski predsjednik smatra da bi njegovi sponzori na Zapadu željeli da kazne srpski narod.

Čitaj još:   Preminuo VELJKO Bulajić: Napustio nas je slavni reditelj "Bitke na Neretvi"... (foto, video)

– Njega interesuje samo da dobije jeftine političke poene. Da na taj način priveže sebe još jednom za ekstremne krugove u NATO paktu i Zapadnoj Evropi i da još jednom uperi prstom u Srbe – naveo je Raković.

 U svakom smislu, kaže Raković, treba spriječiti da Đukanović u Srebrenici obilježi neki svoj bizarni performans koji nema nikave veze sa osjećanjima.

Prema njegovim riječima, trebalo bi preventivno djelovati i odmah mu zabraniti dolazak u Republiku Srpsku na neodređeno vrijeme tako da uopšte ne treba da razmišlja kako će dalje provocirati Srbe.

On je istakao da odluku o zabrani dolaska Đukanoviću treba da donese ili Narodna skupština Srpske u paketu sa odlukom o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa u Republici Srpskoj ili da je donese Vlada Srpske kada bude imala saznanja o namjeri Đukanovića...

izvor (SB)

Čitaj još:   MIODRAG Vlahović pita FILIPA Ivanovića: Zašto kriješ činjenicu o upućenoj protestnoj noti? (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more