IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JEZIVI DETALJI NAPADA NA POKRIVENU DJEVOJČICU U SREBRENICI…

U Srebrenici je u petak prijavljen slučaj verbalnog napada na učenicu osnovne škole. Roditelji učenice su poručili da su njihovu kćerku vršnjaci vrijeđali i provocirali zbog nošenja hidžaba. Slučaj je prijavljen, a majka djevojčice kaže kako se incident desio u samoj školi. Direktor škole demantuje da se incident desio u prostorijama škole.

I taman kada su se smirile januarske tenzije zbog fotografije đaka u srebreničkoj prvoj osnovnoj školi, u ovom gradu nove tenzije. Nekome je zasmetao hidžab koji je nosila djevojčica, učenica ove osnovne škole. Njena majka kaže da je grupa učenika provocirala djevojčicu zbog hidžaba. Provokacije su počele u školi, nastavljeni nakon nastave na ulici

“Oni su je sustigli, 10-15 đaka iz 8. i 9. razreda. Išli su sve ispred nje i urlali na nju i opet spominnjali njenu maramu i njeno ime. Ona nije upoznata sa tim stresom, nije do sada doživjela to, da se obrati policiji ili nekom. Sačekala je da oni prođu i krenula kući dok nije srela svoju drugaricu koja ju je dovela u takvom stanju da se tresla od straha i plakajući”, kazala je Lejla Suljić, majka djevojčice.

Čitaj još:   Srebrenica će uvijek biti simbol genocida

Direktor Osnovne škole Dragi Jovanović demantuje da se incident uopšte desio u školi, ali nije htio dalje da komentariše posljednja dešavanja. U Policijskoj upravi Zvornik kažu da je slučaj prijavljen i o svemu je obavješten dežurni tužilac u Bijeljini.

“Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem svih mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i provjere svih navoda prijave, a sve aktivnosti se sprovode pod nadzoroom postupajućeg tužioca”, izjavio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

izvor: SB

Srpski navijači divljali po Beču: “Nož, žica, Srebrenica”, sukobi s policijom…

Tokom utakmice reprezentacija Srbije i Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Read more

TEBI, “GOSPOĐO” EVROPO!

Obraćam ti se sa “ gospođo “ , jer su Read more

Veliki broj Turaka na Maršu mira: Nikada nećemo zaboraviti šta se ovdje desilo

Veliki broj državljana Turske i ove godine priključio se Maršu Read more