IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NA CARINI ZAUSTAVILI “PORŠE i BMW”: Kada su ih pretražili, nisu mogli da vjeruju šta su sve našli… (foto)

Dvojica putnika, francuski državljani turskog porekla, negirali su da kod sebe imaju bilo šta osim ličnog prtalja i dozvoljenog iznosa novca… 

Batrovci (Gradina): Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 25.02. 2020… 16: 25… NA CARINI ZAUSTAVILI “PORŠE i BMW”: Kada su ih pretražili, nisu mogli da vjeruju šta su sve našli… (foto)

Carinici su na prelazima Batrovci i Gradina tokom prethodna dva dana spriječili da gotovo 110.000 eura bude ilegalno prenijeto preko granice.

Slučaj u kome je spriječeno krijumčarenje 80.000 eura dogodio se u ranim jutarnjim satima 24. februara 2020. godine na prelazu Batrovci, kada je na ulaz u zemlju za kontrolu pristigao automobil „BMW“ francuskih registarskih oznaka… 

Dvojica putnika, francuski državljani turskog porekla, negirali su da kod sebe imaju bilo šta osim ličnog prtalja i dozvoljenog iznosa novca od po 10.000 eura.

Ispostavilo se da to nije tačno, jer su prilikom detaljnog pregleda, najpre ispod suvozačkog sjedišta, a potom i u fabričkoj šupljini prtljažnika pronađene koverte sa neprijavljenim novcem, u ukupnom iznosu od 90.000 eura. 

Čitaj još:   BRAVO: VELIKO PRIZNANJE LEGENDI,Bogdan Tanjević u FIBA- inoj Kući slavnih...

PRVO JE 51-godišnjem suvozaču koji se prijavio kao vlasnik sakrivenog novca vraćena je dozvoljena suma od 10.000 eura, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. 

Dan ranije je na prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, radi detaljnog pregleda izvdojen automobil „porše kajen“ njemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Njemačke ka svojoj zemlji sam putovao 47-godišnji turski državljanin. 

On je cariniku,koji mu se obratio na turskom jeziku, rekao da kod sebe ima samo lični prtljag i par stotina eura.  

Već na samom početku pregleda bilo je jasno da nije rekao istinu, jer je prilikom ličnog pretresa u unutrašnjem džepu jakne koju je putnik imao na sebi pronađeno 39.000 eura.

Do okonačanja postupka, pokrenutog zbog neprijave novca, zadržano je 29.000 eura, a dozvoljeni iznos od 10.000 eura je vraćen putniku…

izvor Uprava carine.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more