IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Avionska karta, jeftinija od šoljice kafe, košta 4 eura… (foto)

Destinacije udaljene po 1.500 kilometara one mogu naći i za po 20 eura, dok ih lou- kost kompanije nude i za manje od četiri eura…

PEKING : Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak… 27.02. 2020… 19: 22…Avionska karta, jeftinija od šoljice kafe, košta 4 eura… (foto)

U Kini je, u prosjeku, svakog dana u februaru otkazano oko 10.000 domaćih letova zbog korona virusa, a kako bi ponovno podstakle domaću potražnju, kineske avio- kompanije nude ekstremno niske cijene avionskih karata.

Tako se za destinacije udaljene po 1.500 kilometara one mogu naći i za po 20 američkih dolara ili 18 eura, dok ih lou-kost kompanije nude i za manje od četiri dolara ili eura.

Zanimljivo poređenje, ali one trenutno koštaju manje od klasične kafe ili jedne džezve u Starbaksu, koji je najpopularniji kafići širom planete pa i u Kini. Starbaks kafa tamo košta 4 i po dolara…

Tokom februara otkazano je dvije trećine planiranih letova, a kineski analitičari napominju da kompanije u ovom trenutku samo žele da stabilizuju domaću potražnju i vrate povjerenje putnika.

Tokom ovogodišnjih praznika, prosečni dnevni promet za cijelu Kinu je iznosio 470.000 putnika, što je pad od 75 odsto u odnosu na prelaz između 2018. i 2019.

Čitaj još:   IZA KULISA- isplivali novi dokazi u slučaju afere prodaje uglja: MILAN Mijo Lekić, potpisao ugovor sa rođakom i prvim komšijom?! (foto, video)

Vodeći hongkongški avio-prevoznik “Cathay Pacific” je do daljeg na neplaćeno odsustvo pustio svojih 25.000, od ukupno 33.000 zaposlenih, nakon otkazivanja 60 odsto letova, te nametnutih restrikcija prema inostranim destinacijama.

To je nastavak na one tri sedmice neplaćenog odsustva za 27.000 zaposlenih sa početka februara, nakon procjene da se turistički sektor u Hong Kongu ne može oporaviti u prvoj polovini ove godine…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more