IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prevario smrt 10 puta: Priča koja zvuči nevjerovatno! (foto)

TUKLI GA TALIBANI, PREŽIVIO MOŽDANI UDAR, SPALIO CIJELO LICE!!!

BOMBAJ: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 28.02. 2020… 19: 42… Prevario smrt 10 puta: Priča koja zvuči nevjerovatno!

Sa 16 godina je učestvovao u veslačkom kampu kada je bio zarobljen u šumskom požaru – noseći samo japanke.

Oca dvoje dece Ves Grant (37), prebili su talibani, izboli ga, zapalili a preživio je i jak moždani udar – ali kaže da su ga susreti sa smrću inspirisali da “ustane i nastavi dalje”

Ves kaže: „Definitivno se mogu složiti da sam imao sreće i nadam se da će se to nastaviti. Imao sam puno bliskih susreta i izbjegao smrt mnogo puta.

„Ono što se događa u mom životu je postalo normalno. Želim da pokažem ljudima da mogu prevazići i proći kroz te stvari. Preživio sam i, iako stvari nisu uvijek protekle glatko, ipak sam ovde. ”

Vesovo prvi susret sa sigurnom smrću dogodio se dok je odrastao u Južnoj Africi.

Kao školarac vozio je biciklu ka školi kada su ga bacili sa bicikla na prometnu ulicu.

Čitaj još:   SULEJMAN UGLJANIN U SARAJEVU, UZBURKAO DUHOVE: "Definisati Sandžak kao zasebni entitet, Bošnjaci Sandžaka doživljavaju BiH kao SVOJU NACIONALNU DRŽAVU..." (foto)

Ves objašnjava: „Ja sam skočio i kormilar me je nokautirao. Probudio sam se prekriven šavovima u bolnici sa velikim ranom na nosu i obrazu. Imao sam veliku sreću jer sam bio bez svijesti na sred puta. “

Ves kaže: „Cijelo polje je upravo izgorelo, a ja sam završio usred toga. Potrčao sam i zaustavio se na nekom pijesku. Moja stopala su se istopila, i nožni prsti su se istopili. Imao sam operaciju nakon operacije da bih sačuvao noge i morao sam ponovo da naučim da hodam. ”

Naredni incident nanio je Vesu treću ozbiljnu povredu. Ispraznio je limenku dezodoransa u metalni ormarić pa je zapalio.

“Spalio sam cijelu stranu lica i vrat, a obrve su mi u potpunosti izgorele”, kaže on.

Tokom narednih sedam godina, Ves je doživeo još tri susreta sa smrću. Jednom je zamolio prijatelja da mu puca u leđa .22 pištoljem. Zatim je skoro je umro kada su ga izudarali naoštrenim Alenovim ključem tokom krađe automobila.

Tokom godina nesreće su se nizale, a preživeo je čak I rat sa talibanima…

izvor agencije

Čitaj još:   Vic dana Crnogorci u lovu na sokola...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more