IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IRME I ELME, STRADALIH U GETEBURGU NEMA: Danas je dedo Alija, umro od tuge za unukama, srce nije više izdržao! (foto i video)

Dvanaest dana nakon što su u teškoj saobraćajnoj nesreći u Geteburgu stradale sestre Elma i Irma Ušto, juče je u Sarajevu od tuge preselio i njihov dedo Alija...

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota… 29: 02. 2020… 20. 51… IRME I ELME, STRADALIH U GETEBURGU NEMA: Danas je dedo Alija, umro od tuge za unukama, srce nije više izdržao! (foto) 

Upravo je Alija u razgovoru za ptintane medije 16. februara potvrdio smrt svojih unuka.

  • Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Mnogo su voljele Sarajevo i često su dolazile da obilaze rodbinu i prijatelje – rekao nam je tada djed Alija.

Alija i unuke su bili nevjerovatno vezani, kažu nam članovi porodice.

  • One su znale doći avionom u Sarajevo samo da bi bile sa djedom. Nakon njihove tragične smrti Alija je bio beskrajno tužan. Umro je od tuge za svojom Elmom i Irmom – kažu nam članovi porodice Ušto.
Čitaj još:   NIKOLA Rovčanin: PLJEVLJA sinoć bila najzagađeniji grad na svijetu...

Elma i Irma su kćerke Dženane i Midhata Ušte, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan podsjetio je novinare: ŠVEDSKA MORA URADITI ZADAĆU AKO MISLI U NATO... (foto)