IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Danas oblačno, a od sutra padavine… (foto)

Temperature, od -1 ujutro u Bosni, do 16 stepeni tokom dana u Hercegovini. Zima se lagano oprašta od nas, samo da ne zapada kad se najmanje budemo nadali…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja… 01: 03. 2020… 08. 41… Danas oblačno, a od sutra padavine…

Danas, ali i u naredna tri dana u našoj državi će biti oblačno. S kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Povremeno, jaki udari juga… 

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme malo do umjereno oblačno i sunčano, a po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka. Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici, minus 12, dok je najtoplije bilo u Neumu, pet stepeni…

Na Sokocu je izmjereno minus 10, Ivan Sedlu minus osam, u Bugojnu i Livnu minus šest, Sanskom Mostu minus pet, Banjaluci, Grudama, Prijedoru, Sarajevu i Tuzli minus četiri, Širokom Brijegu minus tri, Doboju minus dva, Bijeljini minus jedan, Bihaću i Trebinju jedana, a Mostaru dva stepena.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima s maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Krajem dana na području Krajine povremeno će biti i jakih udara juga. Najviša dnevna temperatura zraka između sedam i 13 stepeni.

Čitaj još:   VRIJEME ZA VIKEND: Danas oblačno, sutra snijeg... (foto)

U Sarajevu veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka oko osam stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini vrijeme će biti oblačno. Kiša se očekuje u drugoj polovini dana. Glavnina padavina je u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabija kiša, a više padavina tokom noći na ponedjeljak. Snijeg može padati samo na planinama. Vjetar umjerene jačine južnog smjera.

Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu i u Krajini do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka između devet i 15 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHZMBiH).

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno s kišom prije podne. Glavninana padavina u jutarnjim satima. Na planinama može padati i snijeg. Krajem dana nove padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme s kišom. Jače padavine na području Hercegovine gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito prije podne. Očekuje se jako jugo. Poslije podne vjetar će oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni…

Čitaj još:   CETINJE: Lidija Đukanović ugostila prvu damu Turske Emine Erdogan (foto i video)

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more