IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRAMOTNO, STADIONOM U BANJOJ LUCI, ORILO SE:“UBIJ TURČINA” I “NOŽ, ŽICA, SREBRENICA”… (foto i video)

NEZNA SE Po ko zna koji put, na terenima u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine odvijale su se nemile scene, i to pri kraju susreta…

BANJA LUKA: BiH, Sport, Fudbal, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, nedelja… 01: 03. 2020… 19. 51… SRAMOTNO, STADIONOM U BANJOJ LUCI, ORILO SE:“UBIJ TURČINA” I “NOŽ, ŽICA, SREBRENICA”… (foto i video)

U derbiju 21. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca iz Banja Luke i FK Sarajevo, slavili su gosti rezultatom 0:2.

Sarajevo je u derbiju kola na Gradskom stadionu u Banjoj Luci nadigralo i zasluženo savladalo Borac rezultatom 2:0, a oba gola postigao je Benjamin Tatar.

MALO JE ONIH KOJI NISU Po ko zna koji put, na terenima u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine odvijale su se nemile scene, i to pri kraju susreta.

Dok je policija izvodila navijače gostujućeg tima, stadionom se orilo “ubij Turčina” i “nož, žica, Srebrenica”.

Utakmicu su obilježili i nacionalistički ispadi domaćih navijača, koji su u jednom trenutku izbacili transparent ‘Dobrodošli u Republiku Srpsku’.

Čitaj još:   UŽAS Prvi slučajevi u BiH: Otac i sin zaraženi korona virusom, zatvorena osnovna škola... (foto)

Ali, tu nije bio kraj, pa su domaći navijači nastavili sa provociranjem, te skandirali ‘Ubij Turčina’ i ‘Nož, žica, Srebrenica’. Ono što je definitivno Borac očekuju kazne za ovakvo ponašanje kojem nije mjesto na tribinama.

Čeka se reakcija Nogometnog saveza BiH, prenosi dopisnik regionalnog portala sa lica mjesta na Stadionu u banja Luci…

“Borac je izgubio meč, ali mislim da smo kao klub pobijedili zbog nekih drugih stvari. Pun stadion je bio u derbiju, kao igrač sam bio ovdje i mislim da nije bilo ovoliko publike. Za kratak period smo privukli ogromno interesovanje” rekao je Branislav Krunić nakon utakmice.

http://ibalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more