IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Manipulativna igra: Lažna fotografija iz Vašingtona, završila u Podgorici… (foto)

Tabloidi i neki korisnici društvenih mreža, su objavili da je zadnjoj litiji, u organizaciji Mitropolije crnogorsko primorske, u Podgorici prisustvovalo između 100000 i 150000 građana, objavili su lažnu fotografiju…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak… 02: 03. 2020… 13. 51…  Manipulativna igra: Lažna fotografija iz Vašingtona, završila u Podgorici… (foto)

Opozicioni mediji u Crnoj Gori, objavili su fotografiju sa jednog od javnih okupljanja u Vašingtonu održanom prije dvije godine. Međutim kako internet “sve pamti” nije prošlo puno vremena – laž je otkrivena

Prema nezvaničnim procjenama policije litiji je danas u Podgorici koja je organizovana u znak protesta zbog novog Zakona o slobodi vjeroispovijesti prisustvovalo oko 28 hiljada građana…

Manipulacija medija, profila na društvenim mrežama, tabloida van Crne Gore brojem građana prisutnih na litijama koje se organizuju u znak protesta zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti doživjela je kulminaciju u subotu.

Čitaj još:   Zoki MILANOVIĆ PRIZNAO: "Neobuzdan sam, nagao, nisam mudar, prijek sam..." (foto, video)

U želji da se nađe pokriće za brojku o navodnih 100.000 građana  na litiji u Podgorici (nadležni kažu da ih je bilo oko 28.000) podmetnuta je fotografija od prije nekoliko godina iz Vašingtona.

I ne samo to. Fotografije se “šteluju” da izgleda da je građana više, koriste se “dobri uglovi”, ali i montiraju do te mjere da i laik to vidi. Zašto? Ko želi da stvori lažnu sliku?

Jasno je da je na litijama dosta građana, ali, zar je toliko teško izračunati koliko je određenom skupu i to saopštiti tačno i precizno?

izvor cdm.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more