IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE PROMJENA VREMENA: Izdato narandžasto upozorenje, biće jakih i olujnih udara vjetra… (foto)

Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, na planinama može padati snijeg, krajem dana nove padavine…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak… 02: 03. 2020… 09. 51… STIŽE PROMJENA VREMENA: Izdato narandžasto upozorenje, biće jakih i olujnih udara vjetra… (foto)

Krajem dana će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 9, a najviša dnevna između 10 i 18 stupnjeva. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jutros je pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan Sedlo i Livno 6; Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 7; Bugojno, Drvar, Jajce i Mostar 10; Bihać 11; Bijeljina, Gradačac, Neum, Prijedor, Trebinje i Tuzla 12; Banja Luka, Doboj i Sanski Most 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932Pa, za 10hPa je manji od normalnog i opada.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 20°C.

U Sarajevu prije podne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Krajem dana se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 21. januar 2019. godine

U utorak oblačno s kišom. Jače padavine se očekuju u Hercegovine gdje se očekuje do 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati snijeg. Poslijepodne vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 9, a dnevna između 8 i 14 stupnjeva.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. U Bosni susnježica i kiša, a u višim područjima snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, a dnevna između 5 i 13 stupnjeva.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne u zapadnim i sjeverozapadnim područjima s kišom, a u višim područjima i slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, a dnevna između 5 i 13 stupnjeva Celzijusa.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more