IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ IZ AMERIKE NAJAVIO: “Kupićemo oružje od Izraela, isporuka NEĆE BITI MALA…” (foto)

Vučić je, na marginama konferencije savjeta za javne poslove u Vašingtonu, odgovarao na pitanja novinara…

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak… 02: 03. 2020… 13. 51…  VUČIĆ IZ AMERIKE NAJAVIO: “Kupićemo oružje od Izraela, isporuka NEĆE BITI MALA…” (foto)

Srbija namjerava da za vlastite potrebe kupi oružje od Izraela, izjavio je predsjednik Aleksandar Vučić u intervjuu Džeruzalem postu.

Vučić je za izraelski list, na marginama konferencije Američko-izraelskog savjeta za javne poslove (AIPAC) u Vašingtonu, ponovio da će Srbija otvoriti diplomatsko predstavništvo i predstavništvo Privredne komore u Jerusalimu i istakao da će se Srbija uvijek truditi da uskladi svoje interese sa Izrealom.

Odgovarajući na pitanje o antiizraelskoj kampanji bojkota, izolacije i sankcija (BDS) u zapadnoj Evropi, Vučić je rekao da Srbija namjerava da kupi oružje od Izraela i da ta nabavka “neće biti mala isporuka”.

Vučić je rekao da BDS u Srbiji ne postoji i istakao da naša zemlja “nije plodno tlo za antisemitske poruke”.

– Niko u Srbiji nije čuo za taj pokret bojkota – rekao je Vučić…

Čitaj još:   Posle tragedija u Srbiji građani Crne Gore vraćaju oružje u rekordnim količinama... (foto, video)

Džeruzalem post” ocijenjuje da Vučićeve izjave i postupak mogu da se posmatraju kao oštar odgovor na kampanju BDS, uz podsjćanje da je i austrijski parlament prošle nedelje okarakterisao BDS kao antisemitski.

Na pitanje Posta o obrascu glasanja Srbije u UN gdje se Izrael, kako tvrdi izraelska vlada, pristrasno napada, Vučić je rekao da Srbija uvijek može da bude uzdržana kad je riječ o antiizraelskim rezolucijama.

Govoreći o izraelsko-palestinskom teritorijalnom sporu, Vučić je rekao da od Palestinaca i Izraelaca zavisi postizanje rešenje. On je pozdravio inicijativu predsjednika Trampa za rešenje spora, navodi list.

Džerusalem post piše i da je Srbija bila prva zemlja koja je usvojila Zakon o restituciji jevrejske imovine zaplenjene tokom holokausta.

Podseća i da su Vučićevog dedu po ocu ubile ustaše tokom Drugog svjetskog rata i da su hrvatski fašisti protjerali njegovu porodicu, koja se naselila kod Beograda...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more