IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKSPLOZIJA VULKANA: Kiša pepela, vlasti UPOZORILE da se niko ne približava… (foto i video)

Vulkan eksplodirao drugi put u poslednjih 20 dana, bacajući stub pepela visok 6.000 metara i praveći kišu u nekoliko obližnjih gradova…

MERAPI (Indonezija) : Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak… 03: 03. 2020… 21. 31… EKSPLOZIJA VULKANA: Kiša pepela, vlasti UPOZORILE da se niko ne približava… (foto i video)

Jedan od najaktivnijih vulkana u Indoneziji, planina Merapi, eruptirao je u utorak bacajući stub pepela visine do 6.000 metara, saopštila je Indonezijska agencija za meteorologiju.

Erupcija vulkana, koji se nalazi u provinciji Centralna Java, počela je u 05.22 (po lokalnom vremenu) i trajala je 450 sekundi, saopštila je Agencija za istraživanje i tehnološki razvoj za geološke katastrofe.

Do sada vlasti nisu podigle nivo uzbune, iako su privremeno zatvorile aerodrom, koji se nalazi 14 kilometara sjeverno od Surakarte.

Čitaj još:   BEOGRAD JE TO: Jeremić, premijerku nazvao huljom, ona mu ga spustila: "TI SI, POLITIČKA KLEOPATRA..."

Alarm ostaje na nivou opreza, drugog od četiri koji čine indonezijski sistem upozorenja, od njegove poslednje erupcije u februaru.

Eksplozija je bacila vulkanski materijal u radijus od skoro tri kilometra od kratera i izazvala kišu pepela na nekoliko lokacija koje se nalaze u blizini vulkana.

Vlasti su takođe zatražile od stanovništva da se ne približavaju vulkanu na manje od tri kilometra…

izvor agencije AP

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more